Софи Маринова няма да търка наровете в пандела!(Певицата се отърва на косъм от ареста)

Софи Маринова няма да търка наровете в пандела!(Певицата се отърва на косъм от ареста)
Гласувайте за статията

Софи Маринова няма да търка наровете в пандела!

Софи Маринова няма да влиза в затвора. Миналият месец поп фолк дивата засне видео към най-новата си песен „Мили мой”. Изпълнителката го засне в защитения обект Каменни гъби край Кърджали.

Софи Маринов отърва решетките

Чл. 278 от Наказателният кодекс обаче гласи, че който обругае или повреди природните защитени обекти, го грози две години затвор или глоба в размер на 20 000 лева. Това очакваше и ромския славей. Да, ама не.

„Няма констатирано нарушение, тъй като органите на реда в местността не са видели лично с очите си Маринова върху Скалните гъби.

Затова няма как да бъде санкционирана по този начин”, коментира служител на националното ловно стопанство „Женда”

Фолк фурията е потвърдила, че клипа към новата й песен е заснета наистина на гореспоменатите скални образования. Само че местната инспекция по околната среда не е установила нарушения.

Поради тази причина Софи Маринова се разминава със затвора и солената глоба за извършеното закононарушение.

Люси Иларионов, който е режисьор на клипа й призна, че съвсем случайно попаднал на това место и изобщо не подозирал, че това е защитена природна забележителност.

„Няма нито прегради, нито камери, нито табели. Мисля, че Софи направи много добра реклама на района и сега хората ще посещават редовно Каменните гъби. Софка свърши работата на министерството на културата”, коментира той.

Не на такова мнение са от ловното стопанство. Според тях нещата са коренно различни. Имало табели, които предупреждават туристите да не се катерят по обекта, а също и ограждения и указателни табла, че е защитен обект

„Има и охрана на целия район, ако тя хване на място извършителите, те ще отговарят пред закона! Ако ли не, няма какво да се направи”.

Каменните гъби са защитен обект още от 1974 година насам. И се смятат за едно от последните убежища на орел змияр, испанско каменарче и египетски лешояд.

В клипа на певицата участва й гаджето й Тодор Давидов-Гринго. Зад решетките той прекара десет месеца в обвинение за рекет и заплаха за убийство на айтоски бизнесмен. И бе освободен преди няколко месеца.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар