Защо няма осъдени от „Глобал маркетс“

Защо няма осъдени от „Глобал маркетс“
Гласувайте за статията

Въпреки атаките от „Господари на ефира“, прокуратурата отказва да разследва компанията

Ожесточена пропагандна кампания срещу едно от най-големите подреднически дружества за инвестиции у нас върви от страна на „Господари на ефира“ през последните месеци. Става въпрос за „Глобал маркетс“, която предлага на клиентите си възможност за участие на световните фондови борси и натрупване на финансови активи от определен размер капитал.

Отвъд граница, фирмата се ползва с отличен имидж и доверие на клиенти, които поверяват спестяванията си на експертите, работещи в екипа й.

Най-изтъкнатият от тях е управителят й Кирил Джабаров – доказано име в бизнеса на световните боросови пазари. С изградения през годините професионализъм, той е синоним на експертност и задълбочени познания от най-високо ниво в сферата на посредничеството и инвестициите. Кирил Джабаров стои и зад основаването на първия български хедж фонд в САЩ „Голдън спирит асет мениджмънт“, насочен към клиенти от Централна и Източна Европа.

Поредицата от разследвания, излъчени в ефира на шоуто обаче громи реномето на компанията пред родни клиенти. Неминуемо на дневен ред идва въпросът защо между толкова много сигнали за измами и пирамидни дружества у нас, „Господари на ефира“ насочват вниманието си именно към „Глобал маркетс“?

Според запознати със ситуацията, зад очернящата кампания стоят интереси на конкуренти, които спонсорират шоуто с парични суми под формата на хонорар за рекламна дейност. По този начин другите играчи на пазара си осигуряват комфорт и спокойствие в сферата на борсовите инвестиции у нас.

Въпреки ожесточената кампания, санкция за „Глобал маркетс“ до ден днешен няма. Нито една от жалбите и представените истории на уж измамени граждани, не представлява достатъчно основание пред прокуратурата, за да разследва дейността на дружеството или да повдигне обвинение към собствениците.

Органите на реда си вършат работата и след като биват сезирани. проверяват детайлно сигналите, но крайното заключение винаги е едно и също – че не могат да съберат достатъчно доказателства за измами от страна на инвестиционния посредник.

Самото дружество вече е предприело необходимите действия да защити репутацията си от атаките на телевизионните шоумени, само че със законови инструменти – както срещу предаването, така и срещу лъжите, изказани в ефира му.

Компанията е депозирала и жалба в Еврокомисията срещу неизпълнение на европейски закони от страна на Комисията за финансов надзор (КФН), както и искова молба за пропуснати ползи и претърпени вреди на обща стойност 2,5 млн. лв.

В документа се посочват незаконосъобразни действия на надзорния орган с искане на посредника за разкриване на нови клонове. Надзорът също така не защитава предоставените данни, които представляват търговска и професионална тайна. По този начин могат да попаднат на вниманието на други заинтересовани лица, които да злоупотребят с информацията, какъвто по всичко личи, че е случаят на „Глобал маркетс“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар