Христо Стоичков не изпратил дори подарък на майка си Пенка!Христо Стоичков не уважил

нито с присъствие, нито с подарък 70-годишнината на своята майка. Леля Пенка отпразнувала юбилея си тихомълком и без никакво настроение, защото в семейството й отново се водели яростни войни. [caption id="attachment_417028" align="alignright" width="300"]Христо Стоичков Христо Стоичков не уважи юбилея на майка си[/caption] Тя категорично отказала да прави голямо тържество в ресторант, както повелява традицията. Защото хем щяло да й излезе твърде скъпо, хем нямало да може да събере и трите си деца на едно място. Въпреки че датата на личния й празник почти съвпаднала с прибирането на Камата у нас заради представянето на новата му биографична книга, той така и не намерил време и желание да отскочи до село Ясно поле. Където от дълги години живее майка му, пише "Ретро".

От друга страна пък, не вдигнал телефона да покани нито нея, нито брат си, сестра си и племенниците на премиерата на четивото. От което те останали за пореден път дълбоко засегнати.

До последно се надявали, че легендарният футболист ще ги извика на светското събитие. А леля Пенка дори планирала да му омеси питка, с каквато го зарадва на бенефиса му по случай 50-годишнината през 2016-а. Очевидно обаче фамилия Стоичкови отново са в обтегнати отношения и почти не си говорят. Майката на Камата не си спомняла откога не била виждала внучките си Христина и Мика, които живеят в Америка, на живо. Правнучка си Миа пък изобщо не познавала. Последно синът й и семейството му се сетили за нея покрай сватбата на малката му щерка Христина. Която се венча за хърватин преди две лета. Припомняме, че само преди месец и сестрата на Христо – Петя, имаше важен личен повод. Тя навърши 50 години и събра роднини и приятели в елитен пловдивски ресторант. Но сред гостите не бяха нито брат й, нито жена му, нито дъщерите им.