Калин Терзийски признава, че е минал през ада!Калин Терзийски най-после се

съвзе и днес е друг човек. „Живея не втори, а пореден живот”, сподели наскоро писателят. Той продължава да твори, но отскоро е започнал и да помага на другите. [caption id="attachment_417040" align="alignright" width="300"]Калин Терзийски Калин Терзийски направи своята изповед[/caption] Както е известно, Калин Терзийски е психиатър по професия и е работил като такъв в психиатричната болница „Свети Иван Рилски” в кв. Курило, Нови Искър. Успоредно с това започва да пише за различни вестници и списания, а през 2000 г. напуска работата си, за да се отдаде изцяло на призванието си. Отскоро писателят се е завърнал към специалността си. Търсят го, за да разговарят. Дали Калин Терзийски официално работи като психиатър или просто помага на добра воля на „закъсали” хора, засега остава загадка. Затова пък неотдавна писателят сподели, че търсят именно него, защото са обезверени за силата на обществото, смятат, че няма да им помогне. Дори имат нагласата, че изобщо не се интересува от тях, агресивно е. Според писателя хората живеят в ужас, че не могат да разчитат на никого, а ако се разболеят, трябва да имат пари, за да получат им се помогне, но и тогава не е сигурно. „В България се казва, че „трябва да попаднеш на човек”, което означава, че пак е изключение. Хората, като виждат, че не попадат на такъв, се сещат за един известен човек, който се държи дружелюбно и говори открито. За тях това е надежда. Какво да им кажа? Да им кажа, че не съм психиатър, не съм им майка или баща, не съм институция или бърза помощ? Не бих си позволил такава безсърдечност”, споделя Калин Терзийски. Признава, че самият той първо е трябвало да премине през своеобразен катарзис, да стане силен. Тази промяна започнала, когато преди месеци излязъл от болница.

„С още не напълно излекуван панкреас, с черен дроб, с много, какви ли не проблеми на тялото и душата, не бях напълно здрав наистина и си се прибрах вкъщи и някак си там, за дни започнах да процъфтявам”, казва писателят.

Той допълва, че домът е ключов елемент за възстановяването, но истински спасява добрият човек, който те обича и се грижи за теб, създава мир около теб. Това е жена му Ивана, с която макар да са заедно от години, нямат брак. Явно именно тя му е помогнала да се съвземе и тялом, и душевно, защото днес Калин Терзийски смело заявява: „В този момент съм осъзнат борец и ми трябват много сили”. Днес се чувства здрав, като, разбира се, от време на време се случва да не е съвсем добре, но страни от „лекарствената индустрия”. Смята, че човек трябва да е по-смел и осъзнат, познаващ себе си: „Да, и аз понякога пия ксанакс, когато съм нервен. Все пак – алкохолик съм, затова имам нужда от успокоение. Но спрях всичките си лекарства за кръвно. Тичам, плувам, не ям. Вървя по пътя не себепознанието”, отсича Калин Терзийски. Сега се пази повече. Продължава да се стреми да опознава себе си, пише "Уикенд". „Започнах да пиша на 25 години, за да изкарвам пари, тъй като бях беден лекар. В това няма нищо грозно и неприлично. Печеля добре, когато се издавам сам. Тръгвам със собствени усилия и взимам до стотинка онова, което съм си изработил. Това е демонстрация на независимост”, отсича Терзийски.