Емил Кошлуков не пощади кметицата Иванчева: Бил съм и в по-лоши условия от нейните!(Виж още)

Емил Кошлуков не пощади кметицата Иванчева: Бил съм и в по-лоши условия от нейните!(Виж още)
Гласувайте за статията

Емил Кошлуков не съчувства на кметицата Иванчева, както мнозина го правят!

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков пусна два поста за кметицата Иванчева в мрежата. В първият показа снимка на тоалетната на задържаната в ареста. И обясни, че той се е намирал в доста по-лоши условия през живота си от нейните:

„Това било снимка от килията на Иванчева, според някои възмутителна. Сега, не казвам че съм експерт, ама аз лично съм бил в далеч по-лоши, тази е направо хотелска тоалетна. Все пак Иванчева е в ареста за огромен подкуп, не е в Маями на почивка.

От друга страна, ако не бяха я хванали, щеше да е в Маями, може затова пък да се сърдят нейните приятели. Провали им се коледната ваканция.

Ми така де, 70 000 евра са кажи-речи сто хиляди долара“, заяви Емил Кошлуков.

Емил Кошлуков възропта срещу условията на кметицата Иванчева в ареста

Малко по-късно той поясни причините за отношението си към Иванчева. И то твърде обстоятелствено и с нагледни примери:

„Понеже доста хора смятат, че всеки е невинен до доказване на противното, нека да видим пак този принцип… Преди две седмици циганин наръга с нож и уби пътник във влака София – Ихтиман. В момента той, както Иванчева и много други, е задържан, в килия в ареста, но не е осъден. Можем ли да кажем, че е невинен?

Едва ли някой би го казал. Презумпцията за невинност, както я цитират тук повечето, има два проблема. Първо, самият превод от английски малко обърква смисъла, ние ползваме само думата невинен, а те имат и нещо като невиновен, в съда там не пледираш невинен, няма такова понятие. Второто е по-важно обаче: Този принцип важи за съда и прокуратурата.

Доказването на вината е задача на обвинителя, това казва този принцип. Аз се смятам за невинен, ти докажи, че не съм. И още по-важното е, че никой не може да налага наказание без това доказване, не може на улицата да те хванат, че крадеш и да те набият за наказание.

Само съдът може да те накаже за вината ти, затова и само там се определя виновен, или невинен.

Убиецът от влака все още не е осъден за престъплението си. Това, че в момента се води неосъждан, не го прави невинен, пак си е убиец. Някой ще се намери ли да ни го представи като жертва на злите прокурори?

Напротив, ще искаме най-строга присъда за него. Същото е за останалите“, категоричев е Кошлуков, визирайки Иванчева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Емил Кошлуков не пощади кметицата Иванчева: Бил съм и в по-лоши условия от нейните!(Виж още)”

  1. валя

    Дек. 04. 2018

    А не е ли споменал защо е лежал в затвора, като е тръгнал да се сравнява (отговорът е, защото е гълтал копчета в казармата)

Добавете коментар