Подла конкуренция в дъното на атаките срещу „Глобал маркетс“

Подла конкуренция в дъното на атаките срещу „Глобал маркетс“
Гласувайте за статията

Интереси на конкурентни кампаниии, действащи на пазара за инвестиционно посредничество, са в дъното на засилените атаки от „Господари на ефира“ срещу „Глобал маркетс“ в последните няколко месеца

От години се знае, че компанията, която има отличен имидж в чужбина и се ползва с доверието на редица частни клиенти, е сред най-честите мишени на разследващите репортери от шоуто за телевизионни гафове и евтини халтури.

Начело на дружеството стои Кирил Джабаров – човек с доказан авторитет зад граница в бизнеса на световните борсови пазари. Името му е синоним на експертност и познания от най-високо ниво в сферата на посредничеството и инвестициите. Той е един от основателите на първия български хедж фонд в САЩ „Голдън спирит асет мениджмънт“, насочен към клиенти от Централна и Източна Европа.

Неслучайно, хората на Халваджиян нападат неговата компания „Глобал маркетс“. Според добре запознати, честа практика на предаването е да прибира възнаграждения в определен размер от конкуренти на фирмата, изплащани под формата на хонорари за рекламна дейност.

Схемата е перфектно измислена, тъй като по този начин никой не може да заподозре каква е ралната причина да се разследва само това дружество на пазара, като че ли от него произтичат всички глобални проблеми в държавата.

Единственото, което не излиза по сметките на поръчителите е, че колкото и помия да изливат срещу „Глобал маркетс“, до този момент от ръководствот не са понесли никаква санкция от страна на органите на реда, да не говорим за повдигане на обвинения или образуване на съдебен процес.

Органите на реда си вършат работата и след като биват сезирани от шоуто, проверяват сигналите, но крайното заключение винаги е едно и също – че не могат да съберат достатъчно доказателства за измами от страна на инвестиционния посредник.

Междувременно, юристите на компанията вече са предприели необходимите действия да защитят репутацията й от атаките на телевизионните шоумени, но за разлика от тях, само със законово позволени инструменти.

Входирани са жалби към оторизираните инстанции, а още по-любопитна подробност, че след поредицата ожесточени атаки от малкия екран, в офиса на предаването, както и в самата Нова тв валят писмени оценки на клиенти в подкрепа на дружеството.

Въпрос на време е да стане ясно, че „Господари на ефира“ могат да съсипят всеки имидж, ако им се плати достатъчно добре. На зрителите остава да преценят докога ще търпят да се връзват на манипулации от малкия екран или е дошъл момент да си отворят очите за истината.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар