Как и кога празнуват студентите по света

Как и кога празнуват студентите по света
Гласувайте за статията

Как и кога празнуват студентите по света, нека все пак в отминаващия вече ден да напомним, че у нас мнозина свързват 8 декември с празника на студента.

Но пък малко знаем как и с какво се инициира и се отбелязва именно на тази дата – а тя се свързва с 15-годишния юбилей на единственото тогава Висше училище – Алма матер, който е на 8 декември.

Но в страни като Чехия, Гърция студентския празник се чества на 17 ти ноември и се свързва със знакови политически и обществени събития от историческото минало на страните, в които основна е била ролята на младежки представители и движения.

Зад Океана, Щатите имат различни чествания на празника, в зависимост от Университета или щата, където са. На другия край на света пък Украйна и многолюдната Русия, празнуват на дата 25 януари, коментират и от изданието „Вести“. Тогава на Татянин ден, се празнува празник на студентите и е прието, твърдението че света Татяна се смята за покровителка на учещите младежи.

А ние само можем да добавим, че науката е сила и слънце и посока но празника е повод да се замислим, че образованието е един силен коз, а ползването му правилно си зависи от всеки един от нас по отделно, гаранции за успех не може да бъдат дадени. Дипломата е допълнение към множеството качества за успех и реализация, коментираме и ние.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар