Амбициозната Ани Салич стана студентка на 50! (ето какво записа)

Амбициозната Ани Салич стана студентка на 50! (ето какво записа)
Гласувайте за статията

Ани Салич не спира да трупа знания, дори и на тези години!

Ани Салич гони 50-те, но все още имала желание да трупа знания. Заради това станала студентка в същата година, в която синът й Лазар взе диплома за средно образование и кандидатства в университет.

Ани Салич

Ани Салич отново е студентка

Новинарката можела често да бъде засечена да се мотае из коридорите на Военна академия „Георги Раковски“. Където ходела на лекции и изпити при изтъкнатите професори на вуза, доверяват очевидци.

Журналистката записала магистърска програма, но избрала специалност, твърде далечна от нейната професия и компетенции. А именно – „Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма“.

Очевидно плановете на Ани съвсем не са да се пенсионира в телевизията, а изборът й на магистратура издава, че има апетит към високите постове в държавната власт. Където мечтаела да се изявява като експерт.

Освен това журналистката е чувствителна на теми като мигрантската вълна в Европа и тероризъм. И не пропуска да коментира най-горещите събития от спектъра в профилите си в социалните мрежи.

Последната й такава публикация е отпреди месец, пише „Ретро“. Когато Салич пътувала по лични причини в Германия и попаднала в задръстване в центъра на Берлин, предизвикано от бежанци, вдигнали сватба.

Мигрантите танцували традиционни арабски танци насред улицата, а Ани ги заснела и решила да изрази възмущението си във „Фейсбук“. Коментарите й обаче разгневиха някои от интернет приятелите й, които я обвиниха в нетолерантност и грозни внушения.

Въпреки новото начинание засега новинарката не планирала да напуска редиците на Нова телевизия, тъй като тя е един от най-високоплатените кадри там. Не е тайна, че всеки месец Салич се разписва срещу заплата 12 хиляди лева, която със сигурност няма да получава никъде другаде.

Напористата благоевградчанка е завършила научна информация в друго висше учебно заведение в столицата. А веднага след това е започнала да се занимава с преводачество. Малко по-късно обаче съдбата й се преобърнала и стартирал звездният й телевизионен път.

Ани Салич стана популярна като едно от лицата на Би Ти Ви новините, които години наред четеше заедно с Юксел Кадриев.

В Нова телевизия пък работи в тандем с Николай Дойнов, който пък е пишман студент. Все още не можел да се дипломира като правист в Югозападния университет в Благоевград.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар