Калина Паскалева в навечерието на Коледа: Разкри истината за съществуването! (Разтърсваща изповед)

Калина Паскалева в навечерието на Коледа: Разкри истината за съществуването! (Разтърсваща изповед)
Гласувайте за статията

В навечерието на Коледа Калина Паскалева разтърси Фейсбук!

Журналистката Калина Паскалева разкри смисъла на съществуването. Това писателката направи в навечерието на светлите коледни празници:

Калина Паскалева разтърси с изповедта си

„Днес излязох да се разходя. Неделно, както повечето хора смятат за редно. Сама бях. По “Витошка”. Избирах празнични подаръци. Сблъсквах се с много жени, търсещи перфектната рокля.

Имаше и двойки – мъж, чакащ половинката си на касата.

После седнах да обядвам. До мен се бяха настанили господин и госпожа, прехвърлили 40-те. Не съм сигурна, че бяха семейство. През цялото време той говореше на софийски високопарен жаргон.

Тя го слушаше и рядко вметваше по някоя дума. До мен имаше две млади момичета. Те си бъбреха за гаджета. Не ги подслушвах.

Опитах се да се съсредоточа в лекциите си. Пак съм студентка и скоро имам изпити. Сметката ми беше 15 лв. Дадох 20, а сервитьорката дойде с една шепа стотинки и ме помоли да й намеря 5 лв, за да не ми връщала насипно.

Не очакваше бакшиш. Оставих й 3 лв, просто защото не си ги поиска по начин, по който го правят сезонните келнери.

Продължих да се разхождам по “Витошка”. Времето беше топло и улицата беше пълна с хора, едни щастливи, други кисели. Разминавах се с дежурните “тарикати”, които засичам всеки път там.

Огледаха ме сякаш за първи път и изкоментираха нещо от рода на “Тая пък за к’ва се мисли.”.

Не ми е драма. Спрях при уличните танцьори и се усмихнах. Около тях имаше огромна тълпа. Хората ги харесваха и им пляскаха. Мило и тържествено.
Коледните празници наближават.

Всъщност няма значение дали ще получиш скъп подарък, а дали ще има някой до теб. Не по задължение, а по желание. Да кажеш “Обичам те!” е може би най-хубавото нещо на света. Стига да го изпитваш наистина.

Лъжовни думи на никой не са потребни. Любовта осмисля празника. Любовта осмисля живота. И ако си мислиш, че върхът в кариерата е най-големият успех, бъркаш.

Топла ръка, която гали лицето ти, е всичко, за което си заслужава да се събудиш сутрин.

Предполагам, че много от вас са се замисляли кое е по-важно – кариерата или личният живот и са обръщали гръб на любимите си хора в името на оставащия път до висок пост. Не си струва. Рано или късно всеки го осъзнава.

Малко са тези, които биха признали грешката си. Не всеки е късметлия и може да познае истинската любов навреме. Повечето вярват, че винаги могат да срещнат нещо по-добро – това е тенденция на Новото време. Изкушават се и раняват.

Или го карат по инерция – каквото дойде. Но отишло ли си е нещо, то рядко може да бъде върнато.

И в този романтичен месец, аз ви пожелавам само здраве и любов. Всичко друго може да се купи“, написа Калина Паскалева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар