Преслава скочи възмутена и заяви, че повече няма да търпи!Поп фолк любимката Преслава

за първи път от години скочи наистина бясна срещу медиите. И по-точно срещу жълтите медии, които преди дни изфабрикуваха новината, че е отказала да пее на "пияните студенти" за празника им. Ето какво написа Преси в страницата си: [caption id="attachment_417493" align="alignright" width="300"]Преслава Преслава гневна на жълтата преса[/caption]

"Мили приятели, и аз както повечето популярни личности, за добро или зло, присъствам неизменно в медийното пространство. За съжаление, по-голямата част от нещата изписани и изговорени по мой адрес, са меко казано неистински.

Във времето съм гледала да не обръщам внимание и откровено съм подминавала с усмивка подобни партенки по мой адрес. Не съм си правила труда да ги опровергавам или да се обяснявам, с ясното съзнание, че по този начин едва ли не ги официализирам.

Живеем в ера на свръх комуникация, в която интернет даде възможност на много драскащи лъжци да пишат неистини и да наричат себе си журналисти, опорочавайки иначе тази така достойна и доблестна професия.

Не че сега е настъпил някакъв преломен момент в живота ми и съм решила да обявя война на фалшивите новини, в никакъв случай не искам да се превърна в един съвременен Дон Кихот, който се бори с някакви виртуални, злобни и нискоинтелигентни псевдожурналисчета. Които дори имената си не смеят да поставят, под откровените глупости, които пишат и след това гордо наричат" новини". Целта е една: да пълнят долнопробните си сайтчета и вестници със зрелищни измишльотини. И по всякакъв начин да привлекат вниманието на потребителя с гръмки заглавия. Причината да ви занимавам с този може би не много важен проблем за широката общественост е, че в последните дни се правят опити да настроят срещу мен една моя любима част от обществото. Хора , които аз много уважавам и за мен са бъдещето на нацията ни, а именно студентите. Поводът е 8-ми декември! Празник, на който повече от 15 години неизменно присъствам и смело мога да заявя, че съм прекарала незабравими мигове с млади умни и позитивни хора.

Понеже на този ден бях на частно празненство и участието ми не беше афиширано никъде, някой болен мозък реши да се възползва и да създаде "топ новина" обявявайки, цитирам: "Младата майка реши да не дере гърло пред пияните студенти".

Не стига че е гнусна лъжа, но и обижда всички студенти, поставяйки им етикет, че са пияници. Съжалявам, но няма как да остана равнодушна към подобни твърдения. Никога не съм си правила труда да защитавам себе си. През годините станах свидетел на какви ли не измислици по мой адрес и отдавна вече не ги забелязвам, но няма как да подмина факта че близо 230 хиляди млади българи са наречени пияници. Не мисля, че е редно и този път да махна с ръка и да си кажа "майната му" . Убедена съм, че не съм единствената засегната и много хора във времето са били жертва на подобни измислици. Смятам, че е крайно време държавата да създаде закон срещу фалшивите новини.

Не е ли факт, че една фалшива новина , която е предварително обмислена и вреди на някого, е престъпление сама по-себе си? И за това престъпление трябва да се носи отговорност! Докато такъв закон не бъде факт , не може да разчитаме ,че до нас достига достоверна информация.

Аз съм за свободата на словото, но категорично съм против свободата на лъжите. Апелирам към всички преписвачи за по-отговорно отношение при поднасяне на новините! Вместо да бързате да препишете и публикувате поредната глупост, която ще ви донесе така желания рейтинг, отделете малко време и си проверете информацията. Не петнете името на кадърните си колеги, защото разпространявайки предимно слухове и лъжи именно това постигате. И понеже така или иначе съм захапала темата - другата чутовна глупост от последните дни е че:

"Преслава напира за дебели пачки и нова работа", "Преслава рекетира шоу за 120 бона!" Уверявам ви, че не съм в преговори, не изнудвам и не се пазаря за пари с никакви продуценти на никакви предавания.

За финал искам дебело да подчертая , че в никакъв случай не поставям под общ знаменател всички журналисти и медии. Напротив, дълбоко вярвам, че по-голямата част от вас са достойни и честни хора и имате моето искрено уважение!", написа Преслава.