Душата на Ваня Джаферович плаче, върна се към войната в Югославия!

Душата на Ваня Джаферович плаче, върна се към войната в Югославия!
Гласувайте за статията

Ваня Джаферович със сълзи на очи си спомни какво е било, когато е бил дете!

„Преди няколко седмици се запознах с Kaloyan Tsvetkov. Обади ми се и ме помоли, да дойда да разкажа на студентите, в софийски университет, моята история за войната в бивша Югославия.

Ваня Джаферович

Това разплака Ваня Джаферович

След като аз съм човек, които е преживял тази война, и би било хубаво да я чуят от първо лице, каза той.

Съгласих се, защото мисля, че тези неща не трябва да бъдат забравени. Също така мисля, че хората, а специално младите, в България, нямат реална представа, какво се е случвало преди малко повече от 20 години, само на 1000 км от София.

Калоян ме запозна с доцент Георги Бърдаров, име което бях чувал, но не можах да се сетя от къде. Заговорихме се и ми каза, че той е написал една книга за войната в Босна, конкретно за опсадата в Сараево и за голямата любов между мпслиманка и сърбин, която се казва “Аз още броя дните”.

Един приятел ми я беше препоръчал преди време, но аз бях скептичен и реших да не я започвам.

Как един българин, който не е бил там по време на войната, ще ми напише книга за същата, а освен това, да я разкаже по веродостоен и съчувствен начин?
След края на семинара, които мина прекрасно, тръгнахме с Жоро към метрото. Преди това му бях казал, че съм решил да прочета книгата и че ще му кажа какво мисля, след това.

Еми, Жоро, прочел съм я…

Мисля, че вече мога да те нарека приятел, без да те познавам толкова добре. Ти ме докосна дълбоко, върна ме някъде в тъмните зони в душата ми, разрева ме на няколко пъти и ми върна надеждата…

А аз, аз все още броя дните.. Сигурно ще ги броя завинаги.. ❤️“

Източник: Фейсбук

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар