Днес на 72 щеше да стане…

Днес на 72 щеше да стане…
Гласувайте за статията

Днес на 72 щеше да стан, една обичана родна актриса и сърцат човек. Това е Пепа Николова, родена на 23 декември 1946 година в град Харманли.

Една от знаменитите актриси у нас, започва случайно и среща огромната зрител ска любов. Непрофесионална актриса, момичето от малкия град, но с таланта и мечти. Наследница на чара й е Алекс Сърчаджиева, актриса и водеща като майка си, очарователна жена също.

Пепа отива да търси работа в Школата за поп певци за радиото и телевизията, където е забелязана от режисьора Вили Цанков. Той я кани в Младежкия театър „Николай Бинев“. И така стартира нейната игра на сцената и до края тя си остава театрален човек с душа на артист. После следва, през далечната 1968 г. Държавния театър в Хасково, а от 1979 г. Пепа е и част от Сатиричен театър „Алеко Константинов“, цитираме публикация на Една.бг.

Едни от знаковите й роли са : главната роля в „Понеделник сутрин“, ролята на циганката Джалма, в една от сериите на „На всеки километър“ през 1969 г и още Няма нищо по-хубаво от лошото време, Опак човек, Снаха и други.

Пепа Николова, актриса

В края на творческия си път тя се занимава и с телевизия – и започва да води предавания в кабелни телевизии: „По пижама с Пепа Николова“, „Часът на Пепа Николова“ и последното авторско предаване по телевизия Евроком – „60 минути“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар