Разбра се къде се крие банкерката, ограбила Мартин Петров!

Разбра се къде се крие банкерката, ограбила Мартин Петров!
Гласувайте за статията

Бившата финансистка от „УниКредит Булбанк“ Ирина Аткова, която задигна 4 млн. лева от сметките на футболиста Мартин Петров, се е установила в ЮАР.

Според хора, свързани с разследването, това означава, че няма сила, която да я върне в България и да я изправи на съд поне в близките години. По същия начин се спаси от дела и затвор и прословутата банкерка на прехода Веска Меджидиева, съобщи „Уикенд“.

Мартин Петров и Ирина Аткова

Мартин Петров няма шанс скоро да получи възмездие

За банковия обир се разчу през ноември 2017 г. По-късно се оказа, че Аткова е ограбила не само Мартин Петров, но още и певицата Богдана Карадочева, нейния брат Бойчо и други именити клиенти. Схемата при всички тях е еднаква – Аткова първо печели доверието им, а след това опразва сметките им, като ги лъже, че ще „развърти” и „умножи” парите им. Те пък не си дават много зор да я следят изкъсо.

Източници разкриват, че финансистката много добре е подготвила обирите и последвалото си бягство от страната. Заедно с нея в ЮАР са се изнесли съпругът й Димитър Йовев и децата им. Със задигнатите милиони си гарантират бъдещето. Нещо повече, оправната финансистка преди да напусне страната продава и своите имоти тук – два апартамента в столицата.

Мартин Петров сбъркал, като повярвал в лоялността на Аткова и с години я оставил тя да се разпорежда с парите му. Предоставил й електронния си подпис, а тя ловко го убедила, че ще играе за него на фондовите борси. Така финансистката успяла да опразни сметката му, без той да се усети. Същата история се повтаря и при Богдана Карадочева, за което „Уикенд” вече разказа.

Межудверемнно и певицата Нора Нова призна, че банкерката я убеждавала да й даде над 100 000 евро от продажба на имот, които тя да „инвестира”. Живяла години наред в Германия, мнителната легенда отклонила любезно поканата. Мошеничката опитала да се докопа и до Васил Найденов, но и при него ударила на камък.

Неотдавна стана ясно, че банката вече ще има нов изпълнителен директор на мястото на Левон Хампарцумян. Според хора от финансовите среди, опитният банкер си отива именно заради избухналата грандиозна афера с източени милиони от сметките на клиенти, които доста подразнило италианските собственици на трезора, пише HotArena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар по “Разбра се къде се крие банкерката, ограбила Мартин Петров!”

  1. Надя Делчева

    Дек. 23. 2018

    От откраднати пари няма да получи щастие.Жалко за
    близките на тази крадла.Те ще плащат ,защото съдбата не можеш да излъжеш.Голям грях си е „сложила“ на гърба.Срамота!

Добавете коментар