Стефан Данаилов втрещи: Борисов е по-силен от Румен Радев! (още подробности)

Стефан Данаилов втрещи: Борисов е по-силен от Румен Радев! (още подробности)
Гласувайте за статията

Стефан Данаилов в едно откровено коледно интервю!

„Хапнете, пийнете, махнете черните мисли, почувствайте се богати и влюбени. Хубаво е да си влюбен. Човек трябва де по-оптимистичен за живота си. Мисли позитивно, за да ти се случат позитивни неща. Дано през следващата година да се случат по-хубави неща“. Това пожела на всички хора легендата Стефан Данаилов в интервю за Би Ти Ви.

Стефан Данаилов

Стефан Данаилов откровен, както винаги

Той обобщи отминаващата година, като коментира политическата ситуация в страната, битката между президент и премиер и решението си да се завърне на сцената.

„Изпращам една много тежка година – призна Данаилов. – Надявам се следващата да е успешна. Имам много планове и проекти.

В политиката не мога да достигна това, което съм направил като актьор и да се скъсам. Там редувам периоди на активност и на по-малка такава и това ме поддържа. Аз съм симпатичното момче на българската политика.

Най-хубаво е, че хората ме обичат и като политик, и като артист.

Поканиха ме сега от президентството. Румен Радев обаче постъпи интелигентно и ми дойдоха на гости. Получи се много по-приятелска среща от тези, президентските. Преди да стане президент, с Радев не съм бил близък. Борих се много, защото си го харесвах.

Сега си говорихме за много неща. Той не е усмихнат, винаги му казвам да го прави. Фуражката, дето я е носил цял живот, му пречи. Това, че има характер, ми харесва.

Далеко ми е от мисълта да го виждам като лидер на нова партия и движение. Ще го критикувам, ако опита. Няма такова нещо, че действа под диктата на БСП. Нищо не прави под диктата на БСП.

Бойко Борисов има по-дълга биография. Той се политизира преди много години. Моят генерал Радев е в политиката от две или три години. Засега за мен Бойко е по-силната фигура между двамата.

Сблъсъкът между прмериер и президент не е война, а е една надпревара. Явно е, че Радев има амбиции да се докара като политик. Вади се под вола теле след всяко негово действие. Както има битка, така може да стане и дружба.

Защо да не се случи? Ако управляващите се съборят, ще го направят сами. Много са странни колегите от управляващите. Иначе за мен Бойко е малко уморен. Започва да му писва. И тия момчета да не се спънат. Няма да изкарат много време.

Сега пенсии вдигат. Какви пенсии, като ще ги изяде инфлацията? Как да е успешно управлението? Ако беше, щеше да се отчете в Европа. Не може за всеки проблем, който се случи в държавата, във всеки сектор, да се ходи при премиера.

Аз съм бил министър и ако може да се реши проблема в културата, а те ходят при Станишев, щеше да ми е обидно. За всеки министър е обидно.

Само приказки са кой да оглави евролистата на БСП – Станишев или Елена Йончева. Ако ги имаше, щях да знам. Нашите съпартийци са малко разочаровани от Станишев и това е факт. Аз харесвам Сергей като политик, когато се държи като такъв.

Понякога обаче той се държи малко особено. Трябва да си по-категоричен в това, което вярваш. Имам чувството, че той лесно се съгласява с някои неща, които искат от него европейските социалисти. Възпитанието му явно е прекалено. Това може да му изяде главата.

Корнелия Нинова също има от какво да се огорчи от поведението на Станишев. Там всеки си говореше това, което смята. Не очаквам обаче да се прегръщат. Братски отношения в тази работа няма.

В началото Сергей бе много добре. Като премиер беше много готин. Не позволи всичко да решава той. Министрите си решаваха нещата. След това обаче се промени.

За Корнелия мога да съм субективен, защото си я харесвам и съм твърдо зад нея. Когато не слуша, губи. Най-вече в емоцията си понякога прави грешки.

Предпочитам жената и в конфликта да е жена, а тя отива малко в мъжката позиция. Винаги съм й казвал да преброи до десет най-малко и след това да прави нещата, а не така импулсивно.

Като си спомня обаче къде бяхме преди последните избори – бяхме на ръба да станем трета политическа сила. Сета е по-добре. Вярно че е емоционална, но пък такава партия като БСП не може да се води без емоция.

Казват че сме се разцепили. Консултирах се дори с фактори. Единни сме като юмрук. Непрекъснато ми искат съвети. Знам че има много олигарси в БСП, но не знам кои са. Освен аз да съм.

Чета че ще водя листата на БСП за евроизборите, но това няма как да е възможно. Винаги съм казвал обаче, че лудите са полезни, за да повярват в нещо и да тръгнат и да се борят. Изборите са хубави. Те пречистват малко. Но до подготовката на изборите е мамама си джаса”, казва Стефан Данаилов, цитира „Ретро“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар