Позор: Свещеник изгони дете с аутизъм от Троянския манастир на Коледа! (ВИДЕО)

2

Свещеникът прогонил детето от Троянския манастир, защото много викало!

Йеромонах Георги от Троянския манастир прогони от храма малко момиченце, болно от аутизъм и майка му. При това точно в навечерието на светите дни на Рождество Христово.

Троянския манастир
Дете с аутизъм беше прогонено от свещеник в Троянския манастир

Чудовищната постъпка на отеца е заснета на видео, което взриви мрежата. Крипчето бе споделено от майката Кристина Борисова, която е журналист от русенската телевизия ТВН. В същата телевизия работеше и жестоко убитата през лятото Виктория Маринова.

Вижте какво сподели колежката й във Фейсбук, предаваме думите й без редакторска намеса:

„За изминалите 5 години никога не съм писала подобна публикация, но след случилото се, просто няма как да се въздържа от коментар. ЗАРАДИ ДЪЩЕРИЧКАТА МИ!…

На 16 декември с дъщеря ми и наши приятели посетихме Троянския манастир. Както повечето от вас знаят, там се намира Чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и изцеление. Не е случайно, че именно там потърсихме Божията сила.

Дъщеря ми – Емма – е на 5 години и е с поставена диагноза генерализирано разстройство от аутистичния спектър. Тя не говори, има известни затруднения в комуникацията, но е спокойно дете. Умее да се справя в различна обстановка, но не и според духовните лица в Троянския манастир.

С много болка изписвам тези думи. Никой не иска да се сблъсква с тази част от живота – сигурна съм. Но аз съм майка. Майка на дете с проблем.

И ако това да ме изгонят от заведение, защото аниматорката (например) не може да се справи с детето ми, е нещо нормално в моя живот, то това духовно лице да ме изгони от свещен храм, защото детето ми „вика и крещи“, е нещо, което не мога да оставя в пространството.

Църквата е като опора за тези, които влагат надеждата си, че предстоят хубави неща в живота ни. Място, кътче, където да се помолиш тихо и да се надяваш тайничко на изцеление – че от утре детето ти ще проговори, например.

Е, след това видео, може би ще ме разберете, че е трудно да повяврвам в нещо. Вече…

Все пак остава Доброто, което никой не може да изтръгне от сърцето ми. Знам, че някъде там, във времето, ще дойде момент, в който Емма – моята малка дъщеричка, ще усети света по начина, по който ние го усещаме. Без някой да я обвинява затова, че е различна.

Аз съм част от МАЙКИТЕ. Майките, които се борят за правото децата да не бъдат оставени настрана, а да бъдат част от нашето общество. Защото обществото сме всички ние – без значение от поставената диагноза.

Надявам се, че това видео ще стигне до тези, които трябва да го видят. Съжалявам, мила Емма, че беше и ще бъдеш свидетел на още НЕсправедливости. Възмездие ще има. Независимо дали в църквата или извън нея. МАМА ЩЕ Е ВИНАГИ ДО ТЕБ!

Извинявам се на всички онези, които ще ангажирам емоционално с това видео. Но…, ако го пазя вътре в себе си, просто ще се взривя. А и едва ли ще помогна на детето си.

Желая весели празници на всички. Все нещо хубаво ще се случи… някога. :)“.

По-късно покрусената майка публикува и официално извинение за случилото се от Величкия епископ Сионий – игумен на Троянския манастир. Който категорично заяви, че йеромонахът ще бъде наказан за деянието си.

https://www.facebook.com/100018849700040/videos/301434900494831/

2 коментара
  1. Иван Петров казва

    Свещеникът има право, още повече ДЛЪЖЕН е при нарушаване на реда в храма да направи забележка и в краен случай да отпрати нарушителите. Детето е болно и няма вина, но майката грубо се възползва от лошото състояние на детето си за да прави медийни сензации. Отец Георги как да знае, че детето има аутизъм. Това не го пише на лицето му. Смятам, че майката трябва да се извини на отеца и манастира за това

  2. Иван Петров казва

    Свещеникът има право, още повече ДЛЪЖЕН е при нарушаване на реда в храма да направи забележка и в краен случай да отпрати нарушителите. Детето е болно и няма вина, но майката грубо се възползва от лошото състояние на детето си за да прави медийни сензации. Отец Георги как да знае, че детето има аутизъм. Това не го пише на лицето му. Явно доста са го провокирали отеца, за да реагира така. Познавам го от години и знам, че той е един много всеотдаен човек, готов да помогне на всеки.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.