Държавна чиновничка съсипва наред фирми и предприятия

Държавна чиновничка съсипва наред фирми и предприятия
Гласувайте за статията

Наталия Кумпикова хлопнала кепенците на десетки компании като квестор на КФН

И начинаещите бизнесмени знаят, че основната и главна функция на всеки квестор, назначаван от Комисията за финансов надзор, е да оздрави или най-малкото стабилизира всяка изпаднала във финансово затруднение компания или предприятие.

Не такъв обаче е случаят с емблематична служителна на държавния орган за контрол, която през последното десетилетие буквално затваря вратите на десетки фирми, поставяйки ги за броени дни в условия на пълна несъстоятелност и ликвидация. Става въпрос за дамата с екзотична фамилия Наталия Кумпикова, която до неотдавна е служител на Комисията за финансов надзор. През последните десет години, тя успява да си извоюва правото да бъде назначавана за квестор на всички комании, които попадат за проверка в полезрението на комисията.

Условията за избор върху нея не са обосновани по никакви критерии, няма проведени и задължителни конкурси за въпросната длъжност. На всичко отгоре, заплатата на госпожата не пада под 10 000 лева месечно, макар че вместо да оздравява, тя тотално ликвидира поверените на надзора й предприятия.

Запознати с „професионалните умения и компетенции“ на Наталия Кумпикова издават, че тя унищожава компаниите със скоростта на светлината. Нейните „корпоративни и управленски успехи” направо бледнеят пред тези на семейство Баневи, които поне за малко успяват да управляват компаниите си.
Държавната чиновничка ликвидира дружествата за дни, вероятно за да се разплати бързо с назначилите я по-висшестоящи кадри в Комисията.

Царството на Кумпикова приключва през 2018 г, когато най-после е изхвърлена от екипа на КФН. Според запознати, уволнението й е наложително, с цел да бъдат запазени „бушоните“ над нея.

Всички тези действия обаче не остават незабелязани от държавните органи и в момента ДАНС извършва проверка дали има облагодетелствани ръководители на КФН и какви са мотивите им Наталия Кумпикова да бъде единтвен избор за квестор за периода 2007-2017 г.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар