Квесторка от КФН праща бизнесмени на гилотината

Квесторка от КФН праща бизнесмени на гилотината
Гласувайте за статията

Наталия Кумпикова може да ликвидира цяло предприятие за броени часове

Българският бизнес може да се възприема като гръбнак за държавната икономика, но чуят ли едно женско име, търговци, работодатели и всякакъв вид предприемачи, започват да треперят от ужас да не се изправят очи в очи с него. Страховитата госпожа се казва Наталия Кумпикова и през последните десет години е създала репутация на палач за родните компании и предприятия, които изпраща директно на гилотината с дейността си на квестор от Комисията за финансов надзор, където до скоро работи.

Кумпикова безспорно е сред най-страховитите служители на държавния финансов орган, но и с най-добре бетонирани позиции пред неговите ръководни кадри. Не е за подценяване факта, че от 2007 до 2017 г. тя успява да си извоюва правото да бъде квестор на всички комании, които надзорната комисия проверява.

Почти без изключения, навсякъде след стъпването на Кумпикова, компанията изпада в тотална несъстоятелност или ликвидация, при това за период само от няколко дни.

И макар в трудовата характеристика на квесторите да пише, че трябва да оздравяват и стабилизират, а не да ликвидират фирми и дружества, Кумпикова получава месечна заплата от 10 000 лв за разрушителната си дейност в полето на българския бизнес.

Стигне ли се до там да бъде назначена за квестор, собствениците предпочитат сами да обявят фалит, вместо да бъдат смачкани от безмилостното токче на желязната лейди от КФН.

Запознати със специфичната материя обясняват, че вероятно Кумпикова е предпочитала да работи на високи обороти, за да се разплати по-бързо с висшестоящите чиновници, осигуряващи й без конкурс поемането на всички свободни квесторски позиции.

Неслучайно, преди няколко месеца госпожата изненадващо бива уволнена от сладкия пост в КФН, а от ДАНС започват проверка на всички факти и обстоятелства около назначенията й.

С днешна дата, Наталия Кумпикова се е завърнала към своето професионално занимание като адвокат и се разполага в тузарска кантора в идеалния център на София. Името й обаче продължава да предизвиква вълнения по коридорите на КФН, а чуят ли за нея, мнозина от родните бизнесмени се кръстят с благодарност за уволнението й от държавната комисия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар