Лияна Панделиева изригна: Искам си бумтящата печка от детството ми! (Виж още)

Лияна Панделиева изригна: Искам си бумтящата печка от детството ми! (Виж още)
Гласувайте за статията

Лияна Панделиева си иска „мръсния въздух” от детството!

Журналистката Лияна Панделиева показа, че не одобрява плашещите новини за мръсния въздух в страната. Голяма част от които са силно преувеличени, твърди тя. Ето какво сподели по този въпрос Лияна Панделиева в мрежата:

Лияна Панделиева

Лияна Панделиева си иска спомена от детството

„Искам си фините прахови частици!… Бях дете, когато за всяка ваканция отивах при баба във Видин. Влакът с пухтене пристигаше на гарата, навън вече беше тъмно.

Слизахме на перона и вдишах дълбоко: фини прахови частици от задъхания локомотив и в гърдите ми нахлуваше острият, влажен аромат на дунавска мъгла, съчетан с хилядите запалени печки, които весело димяха през комините на къщите.

Вдишах дълбоко и задържах дъха си, защото това беше част от усещането за щастие. Нямаше кой да ни каже колко вредно е дишането в този момент и че задължително трябва да си сложа маска с филтър (ти да видиш!);

Нямаше измерителни станции; нямаше изкукуригали маниаци, които да ми обясняват, че живея вредно и опасно и ми трябва противогаз.

Днес хората припадат от умиление от кадри на полу-срутени керпичени, колибоподобни къщи. Не защото виждат нещо красиво в тях, а защото са ужасени, че вероятността да поемат дъх с фини прахови частици, заредени с щастие и покой, се изчерпват.

Дайте си ми къщата с бумтяща печка! Дайте си ми фините прахови частици на щастливото ми детство!“, написа Лияна Панделиева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар