Венци Мицов: У нас е сбъркана представата за „дясна“ и „лява“ политика!

Венци Мицов: У нас е сбъркана представата за „дясна“ и „лява“ политика!
Гласувайте за статията

Венци Мицов за пореден път разбуни духовете!

„Виждам, че уважаваният от мен колега от ГЕРБ Иван Илиев се е обидил на една моя фраза – „безумен документ“, постната като коментар под новина, че скейтъри са гонени от НДК, след влизане в употреба на така наречената „наредба за обществения ред“ в София.

За протокола – макар, че бях основен опонент на господин Илиев, смея да кажа, че той беше единствения човек от страна на управляващите в София, който защитаваше наредбата и това е достойно за уважение.

Венци Мицов

Венци Мицов не спира да дразни политиците

А сега желая да кажа няколко принципни неща, защото останалото ще бъде обект на внасяне на текстове за поправка в Столичен общински съвет, което ще се случи съвесем скоро – говорил съм много по темата.

Има една сбъркана у нас представа за „дясна“ и „лява“ политика, но съм забелязал, че когато хората се метнат във всяка една от тези посоки, често забравят, че земята е кръгла.
Така левите обикалят, обикалят и стигат в дясно.
А десните – точно обратното – от много маниерничене спрямо това колко са десни, накрая се озовават в лявото пространство.

Така дясната политика – „да подкрепим частното пространство, да бъдем част от теорията за позитивния егоизъм“ се превръща в левичарската регулация – „нема да свирите в събота и неделя у вас“.

А пък лявото – „всички сме равни, защото демократическия централизъм е най – висшата идея“ се превръща в дясното – „купете си площ и си карайте скейтовете“ или „купете си площ и свирете по улиците“.

В крайна сметка всичко това води до наистина „безумни“ текстове, в които, след като сме създали една бизнес и обществена среда, която не успява да се справи с това да осигури препитание за всички (поради факти, които всички знаем), ние, вместо да се вгледаме в бизнес средата – с рекетите, регулациите, данъците и прочее – правим по – лесното – забраняваме следствието – просяците.

След като някой написа лобистки закони за всесилните ЧСИ – та, сега преследваме някои от жертвите им, които останаха без домове.

Ние борим причината, а не следствието.
Забраняваме каране на скейт, а не създаваме скейт паркове.
Забраняваме на децата да свирят у дома.
А нямаме идея до какво води това или пък къде и при какви условия децата биха могли все пак да свирят.

Ние налагаме рестрикции за паркиране, а не сме направили паркинги.
Налагаме рестрикции за уличните музиканти, а не сме изработили регламент.
И всичко това в името на някакви идеи, които не са нито леви, нито десни, а просто, както казах – „безумни“.
Защото да налагаш някому глоби заради собствените си грешки, за мен, да ме прощава господин Илиев, е „безумно“.

С това свършвам.
На последното заседание на СОС преди нова година чух от колега от малкия коалиционен партньор на ГЕРБ (Обединени патриоти) – „стига с това намаляване на данъците, това е левичарско“.
И за това казвам – кое е ляво и кое е дясно у нас вече никой не може да каже.
Не защото няма ляво и дясно.
А защото всичко ни е сбъркано изначално.“

Източник: Фейсбук

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар