Калин Терзийски втрещи: Ето какво разкри за Ласкин и алкохола! (виж тук)

2

Калин Терзийски разтърси мрежата с поста си за Ласкин и алкохола!

Калин Терзийски избухна с разтърсващ пост в социалната мрежа след трагичната загуба на Иван Ласкин. Ето какво заяви писателят и е убеден в думите си:

Ласкин
Калин Терзийски със силен пост след загубата на Ласкин

„От пиене се умира, това е ясно. Пиенето на алкохол обаче е едно от малкото достъпни за всички средства за премахване на ужаса от живота и постоянното чувство за безсмислие, които мнозинството понасят, просто защото нямат достатъчно голям размах на душите, за да ги осъзнаят.

Да си позволят да осъзнаят. Артистите умират от пиене. Често – най-добрите. А някои и остават живи, поне засега.

Аз останах жив. Случайно. Благодаря, Господи! Иван Ласкин умря. Господ да го прости. Мнозина страхливци цъкат с език и някак не смеят открито да изхрачат злобата си срещу него и неговото пиене.

Защото освен всичко друго, тия, които не пият (благоприличните, нормални хора), са и суеверни страхливци. Те обаче не си дават сметка за ужаса, за борбата, за страданието, за смелостта. Които ги има в живота на тия, които не живеят нормалния, сух, трезв и фалшив живот.

Ще кажа като алкохолик – алкохолизма Не е бич за другите, за тия, около пиещия, или ако е и за тях, то за тях е несравнимо малък. Защото за пиещите тяхното пиене е повече от чудовищно наказание.

Едва ли има нещо на света, толкова коварно, ужасно и мъчително като това – да пиеш и да не можеш да спреш. Защо? Защо не можеш да спреш? Защото си станал – по един болезнен и уж ненормален начин – именно Нормален човек. Оголен, като нерв, гол и одран…и осъзнат – осъзнаващ колко всъщност ужасен, кошмарен и безсмислен е животът.

И си отказал да го живееш без упойка. Вероятно има непиещи, които са също така смели – осъзнали и те това, което са осъзнали пиещите…всъщност – не става въпрос и за осъзнаване…става въпрос може би за това, което Хайдегер нарича „наличност“ – да видиш

Нещата в тяхната „наличност“ – не като подръчни и полезни вещи, а оголени от смисъл, празни, никакви, ужасяващи, нелепи. Тия, ако има такива, които виждат Голият обяд (по Бъроуз), които виждат живота оголен, страшен, неозначаващ нищо и ясен и пак не пият – те са някакви чутовни титани. Обаче аз не се сещам за такива.

Та за тия, които цъкат с езици и не си позволяват даже да плюят, от суеверен страх, по умрелия артист, ще кажа: Майната ви! Живеете в заслепение, не смеете да видите света и живота. В истинския им вид. Такива, каквито са. Ако ги видите – не ще пиете, ами ще заревете и завиете от ужас и няма да има по страшен от вашия вой. Слепци.

Бог да прости всички живеещи оголени, одрани, открити и осъзнати, ужасени, пиещи, за да забравят, че са живи. Бродягите на Дхарма. Бог да прости Керуак, Фицджералд, Буковски, Хемингуей, Лотрек, Лермонтов, Висоцки, Ласкин и други.

Коментари чрез Facebook

коментара

2 коментара
  1. Коки казва

    Аз пък ще ти кажа пияна свиньо , че точно вие ,алкохолиците сте страхливци и дегенерати. Защо нямаш куража и силата да се изправиш , да се бориш и да вземеш живота си в ръце? С какви проблеми се справяш ти ,който по цял ден стоиш наврян в твоята дупка, мръсен , вмирисан на алкохол , неадекватен и отблъскващ? И си си втълпил че си поет ,и бълваш глупост след глупост вместо да станеш и да направиш нещо за някого . Вие, пияниците ,сте най долните егоисти , паразити живеещи на гърба на нормалните хора . Алкохолът не решава проблеми и няма да свърши това което ти трябва да свършиш .Алкохолизма не е болест ,а е избор който правиш .Избрал си да бъдеш воняща изтривалка в ръцете и краката на обществото , пък и искаш съжаление и разбиране . Удряш по масата и казваш : Стига , до тук ! Ако не можеш да го направиш , скрий се !Ти си по нищожен и от червей ,защото си най ,най – долу в еволюцията .

  2. Аз казва

    И аз мисля, че от един момент нататък алкохолизмът просто е наркомания и се нуждае от крути медицински и волеви мерки, за да бъде изгонен. Какво толкова да е страдал Ласкин повече от другите хора през последните години? Красива, талантлива, работна жена, дъщеря, даже две, достатъчно пари, за да живеят нормално и т.н. Но самият обилен алкохол съсипва нервната система и човекът става депресант, заради алкохола. Калин пише тези неща, защото той е в тази фаза – депресиран поради алкохола, макар и да не го осъзнава. Дано намери смисъла и се хване за живота и спре да се съсипва с този коварен наркотик.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.