Емил Кошлуков:Пълната хармония е смърт, само недоволния се развива! (Още подробности)

Емил Кошлуков:Пълната хармония е смърт, само недоволния се развива! (Още подробности)
Гласувайте за статията

Eмил Кошлуков го е ударил на размисли в мрежата

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков се е замислил за бъдещето на родината ни и на света. Ето какво сподели бившият политик преди часове:

„Най-старата битка, за определяне на идентичност. Винаги това става с разделителна линия, в опозиция: Ние сме българи, следователно не сме сърби. Ако сме православни, значи не сме будисти.

Емил Кошлуков

Емил Кошлуков изригна в размисли

И така от древен Египет насам, когато Мойсей се опълчи и затвори границите между религиите, когато стана голямото разделение.

Има пропусквателност, осмоза между културите, ние живеем заедно, приемаме други обичаи, уважаваме други вери, понякога взимаме нещо ново, забравяме нещо старо, така върви светът.

Обаче идентичност има, националност също. Не може да си никой, да си без общност и корени. И днес виждаме атаката срещу общото, срещу традициите и споделената памет.

Плюене по фолклор, по религия, по мъжа и жената, които ги сменят с нов пол, даже с 30 нови, по обичаите и по нацията.

Опит да се унищожат идентичностите на хората, да се създаде някакъв нов свят, където никой не се различава от другия.

Предполагам, че идеята е да се премахнат основанията за конфликти, които се пораждат от различията. Но това не е мултикултурен свят, а еднокултурен, безличен. Вероятно им се струва, че така ще настъпи пълна хармония.

А пълната хармония е смърт, само недоволният човек се развива, вечното доволство е застой, статично състояние. Една утопия, в основата си комунистическа. И също толкова вредна и опасна.

Светло бъдеще, в името на което трябва да унищожим всичко сегашно.

Мерси, това го минахме, не е кой знае какво“, написа Емил Кошлуков.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар