Преди раждането на бебето Даниел Петканов остана без работа!Броени седмици преди да стане татко

на първото си дете, Даниел Петканов остана без работа. Това обяви самият той в мрежата като се сбогува с близо 9 години от живота си. Хубавото е, че Алекс Петканова е до него и го подкрепя в този труден момент. Ето какво сподели Дани: [caption id="attachment_419408" align="alignright" width="300"]Даниел Петканов Даниел Петканов просълзи мрежата с поста си[/caption] "8 години и 8 месеца - точно толкова време работих в Нова телевизия. Случиха ми се безброй хубави и паметни за мен моменти. Както и такива за които не бих искал да си спомням, но са ми помогнали в последствие да натрупам опита и увереността да се справям с проблемите в работата и извън нея. Много хора искат да се занимават с телевизия и медии и това в чудесно. В България се появиха много формати-купени или взаимствани от Запад. Това даде голямо поле за изява на младите хора, каквото освен извън спорта (може би) е много трудно човек да получи, дори да има някакви качества.

Да работиш обаче в телевизия, и да се задържиш там е една голяма привилегия. Аз получих такава, без да смятам, че съм имал някакви специални качества... СЪДБА, КЪСМЕТ или с една дума МИЛЕН ЦВЕТКОВ!

Искрено съм благодарен на всеки колега, с когото съм могъл да общувам и да получа някакви знания и приятни взаимни емоции. Изпитвам голямо уважение и признателност. Най-много съм задължен и благодарен обаче на Милен! Винаги съм смятал, че нищо не е случайно. Запознанството с него и приятелството в последствие е едно от най-ценните събития в скромния ми живот. Той ми даде най-безценното нещо - своето време, за да ме направи не толкова по-добър професионалист в работата, колкото по-добър и отговорен човек. Познанството с много различни хора, в следствие на телевизионните изяви, веселите репортажи, запознанството с Александра в един от тях, Биг Брадър, сватбата, сега чакам дете... Всичко това е низ от събития, които никога нямаше да се случат, ако не беше Милен Цветков и Нова телевизия. Радвам се, че имах възможност да работя и с vbox7 и радио Nova News, защото научих много неща от тези места, както и реализирахме значително количество забавни и бих казал успешни съвместни проекти. Малко ми е тъжно, защото почти 9 години от живота на човек е страшно много време, а не разбрах как минаха. Нищо през този период, обаче не бих променил. Нищо. Животът, разбира се, продължава, а сега съм много щастлив, че имам възможост да дам ново начало за себе си със старите ми и бъдещи приятели и най-вече с моята превъзходна жена, която скоро ще стане и майка. Успех на всички и ДЕРЗАЙТЕ. Ако поискате ще ви се даде, ако не ви се даде, идете и си го вземете!", написа Даниел Петканов в мрежата.