Светослав Иванов бесен на Слави: Не съм циганин!

Светослав Иванов бесен на Слави: Не съм циганин!
Гласувайте за статията

Светослав Иванов защити достойнството си!

„Във вторник вечерта, в „Шоуто на Слави” гостува Иван Гарелов. Публично, той коментира как академик Георги Марков анализирал в „120 минути” ромите „без да предполага, че водещият”, тоест аз, съм „бил от ромски произход”.

Светослав Иванов

Изкараха Светослав Иванов циганин

Така ли? И аз не предполагах…

Благодаря Ви господин Гарелов, вашият опит може да научи още няколко поколения журналисти. На достойнство, точност и убеденост в представяната информация.

Но никога не е късно човек да научи нещо ново за себе си. Особено от високата трибуна на предаване, което твърди, че се бори с фалшивите новини.

И казвам това, защото за първи път виждам толкова директно легитимиране на фалшива новина от жълти вестници в национален ефир. Която после трябваше да обяснявам на детето си, на близките, на приятелите си.

Не ме разбирайте погрешно. Нямам нищо против нито един етнос, дори се радвам, че много наши сънародници от ромски произход гледат „120 минути”. Но как да оставиш някого да подменя биографията ти, а през седмица да правиш коментари какъв бич са фалшивите новини?

Аз не мога. За мен това не е игра. А и не съм добър в игрите.

Ако не мога да защитя собственото си семейство и близки от фалшиви новини, как да се опитвам да пазя ефира и вас, нашите зрители?

Наричали са ме соросоид, човек на този и на онзи, на американците, на руснаците, на израелците. Винаги съм подминавал това. Но не и този път. И заради детето ми, и заради истината. А и заради почтеността.

И не на последно място – така постъпват мъжете.“

Източник: Фейсбук

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

2 коментара по “Светослав Иванов бесен на Слави: Не съм циганин!”

  1. Аз

    ян. 17. 2019

    Незнам дали е циганин, но аз лично го наричам “ индиеца“, когато не мога да се сетя фамилията му. Казвам “ предаването на индиеца“. Истината е, че има индийски вид човека, независимо дали му харесва. Може би някой негов прапрадядо, даже и без да му е известно, е дошъл от Изток.

  2. Ти

    ян. 18. 2019

    Нали знаете, че в България всеки има по някой по-мургав дядо, баба или друг роднина…, мисля че не е срамно. Но да се обиждаме не е редно. При г-н Бареков броя на тези роднини е доста по-голям, само че са определени от него на други етноси. Да не говорим за г-н Гарелов, и по какъв критерий е избран от бившият Първи!

Добавете коментар