Класиката футболист-гимнастичка се завръща: Симона Дянкова е влюбена в…

Класиката футболист-гимнастичка се завръща: Симона Дянкова е влюбена в…
Гласувайте за статията

Една позабравена класика в спортните двойки „футболист-гимнастичка“ се завръща. Юноша на „Левски“ се оказа мъжът до капитанката на „златните момичета“ от ансамбъла Симона Дянкова, пише „България Днес“.

Чаровната варненка е с халфа Никола Яначков. Двамата са заедно от няколко години. Запознали са се във Варна, докато футболистът рита за местния „Спартак“. В момента живеят заедно в София, а 26-годишният Никола е прекратил кариерата си.

Симона Дянкова и Никола Яначков

Симона Дянкова и Никола Яначков са заедно

Яначков е юноша на „Левски“, като дори има един официален мач за „сините“. Той влиза в последната минута на победата с 2:0 над „Берое“ през май 2012 година. Още същото лято халфът напуска родния си отбор по посока „Видима-Раковски“. След това преминава през „Витоша“, „Любимец“, „Спартак“ (Вн), „Локомотив“ (Мз), „Спартак“ (Пл) и „Черноморец“ (Балчик). Тимът от малкия морски град е и последният в професионалната кариера на Яначков. Сега играе за удоволствие в тима на „Левски-Раковски“ в „А“ окръжна група. Пуска се и в Българската строителна футболна лига с екипа на една от фирмите.

Симона и Никола са неразделни. Освен че живеят заедно, той я придружи и на лагера на Белмекен през миналата година. По време на турнирите в България е най-запаленият фен на гимнастичките на трибуните. След състезания в чужбина той я посреща на летището. Там е винаги заедно с майките на останалите момичета и приятеля на Мадлен и брат на Елена – Калоян Бинев. Двамата младежи са добри приятели. Почти постоянно Симона и Никола могат да бъдат видени в компанията на Ели и Калоян Биневи. Яначков е до половинката си и на всички награждавания.

Двамата с грацията използват всеки свободен момент, за да пътуват. Последната им романтична ваканция бе в Барселона. Те посетиха столицата на Каталуня през октомври, когато гимнастичката имаше малка почивка след натоварения сезон. А 2019-а посрещнаха заедно с останалите момичета от ансамбъла в Банско. Преди няколко дни отпразнуваха и 26-ия му рожден ден с вечеря с момичетата и няколко приятели.

Двойките тип „гимнастичка-футболист“ бяха класика преди години. Най-известните и успешни примери са Илиана Раева и Наско Сираков, както и Борислав Михайлов и Мария Петрова.

Източник: HotArena.net

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар