Емил Кошлуков изригна: Милостинята не е договор с неустойки!(Виж още)

Емил Кошлуков изригна: Милостинята не е договор с неустойки!(Виж още)
Гласувайте за статията

Емил Кошлуков подхвана темата за милостинята и благотворителността

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков разнищи доста щекотливи проблеми и запита дали подаянието ни винаги е безкористно.

Емил Кошлуков

Емил Кошлуков втрещи мрежата с поредния коментар, сн. Фейсбук

Журналистът предизвика остра полемика в мрежата след острия си, но доста злободневен пост. Емил Кошлуков умее винаги да „напипа пулса на съвремието” с проблемите и въпросите, които повдига.

Предаваме коментара му без редакторска намеса:

„Всяка добродетел има своята награда в небесата, но и всеки грях има своето наказание. Ако даваш с ръка, но с устата хулиш, какво очакваш да получиш?

Милостинята не е договор с неустойки, няма условия в помощта. Ако си дал левче на бедния, с какво право търсиш сметка за живота му? Защо съдиш, хем осъждането е отделно пък тежък грях, дали си купува цигари, бира или билетче за лотария?

Искам да кажа, че и в подаянието може да има пристрастие и гордост, виж ни колко сме морални, как поучаваме горкия човек за какво да похарчи левчето.

Ние не даваме, за да ни е приятно на нас. Даваме, за да помогнем на другите, дори да не са ни приятни.

Иначе е просто духовна проституция, плащаме си за удоволствието да се чувстваме добре, милосърдни и състрадателни. И просяците са много изгодни, наемаме ги за левче“, написа Емил Кошлуков.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар