Потрес: Дара, Михаела Маринова и др. пеят на деца в мола пред… реклама на цигари! (виж тук)

Потрес: Дара, Михаела Маринова и др. пеят на деца в мола пред… реклама на цигари! (виж тук)
Гласувайте за статията

Недопустимо е да се предлагат цигари на деца, било то и на концерт в мола!

Звукозаписната компания „Верджиния Рекърдс“ организира концерт в столичния „The Mall” на бул. „Цариградско шосе“, който се проведе вчера. И на който преобладаващите присъстващи бяха деца под 18-годишна възраст.

концерт

Недопустимо е това, което се случи на концерт в мола

Фирмата представи певците от своя каталог. Сред които бяха Павел и Венци Венц, Дара, Михаела Маринова, квартетът „4Magic”, Йоана и Ева Пармакова.

Събитието се проведе от 17:00 часа, за да бъде подходящо за непълнолетните фенове. За които много добре знаем, че именно те образуват основната аудитория на изредените по-горе изпълнители.

До тук всичко звучи прекрасно – безплатно мероприятие, предназначено да зарадва дечица, като им даде възможността да се докоснат до любимите си музикални звезди.

Но имаше нещо фрапиращо – точно срещу публиката, пак повтаряме – съставена от 10 до 12-годишни подрастващи, зееше огромен трансперант, чиято цел бе да рекламира новото поколение бездимни електронни цигари.

В Закона за тютюна и тютюневите изделия, чл. 35 има две много важни положения – забранява се рекламирането на тютюн и тютюневи изделия, с изключение на:

2. Използването на търговска марка, когато в рекламата не участват лица под 18 години и тя не е предназначена или насочена към тях; 3. Места или мероприятия, на които достъпът на лица под 18 години е забранен. До тук можем да заключим, че има погазване на закона.

Но ето какво гласи първата точка. Все пак реклама се допуска на територията на обекти, в които се извършва търговия с тютюн и тютюневи изделия. Вероятно тук е разковничето, тъй като на територията на мола се извършва продажба на електронни цигари, както и на консумативи за пушене.

Но не сме сигурни дали това е достатъчно, за да се даде зелена светлина на рекламно платно на тютюневи изделия, докато се осъществява мероприятие, на което зрителите са деца и то положено точно пред техните погледи…

Говори, че бездимните цигари, които не горят, а само нагряват тютюна и предпазват организма от проникването на катран в него, са по-малкото зло…

Много подрастващи вече са паднали в капана на тютюневите изделия. И въпреки това, от морална гледна точка, считаме, че рекламата в случая е неуместна.

Източник: hotarena.net

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар