Михаил Баришников и голямата му страст балета

Михаил Баришников и голямата му страст балета
Гласувайте за статията

Михаил Баришников е не само един от героите в касови кино проекти, както например „Повратна точка“, филмите „Бели нощи“ (с Хелън Мирън и Изабела Роселини) и още „Танцьори“, както и знаковия „Баришников на Бродуей“ с Лайза Минели, които има 3 награди „Еми“.

От много малък упорито тренира балет, но освен желание за успех има и много талант в него. Забележителен, на 20 г. е вече водещ балетист на руската сцена, в Киров балет. По-късно емигрира зад Океана и става часът от Американският балетен театър, а там го посрещат с отворени обятия, цитирано по изданието „Ева“.

В житейсски план има своите трудни периоди, най-вече, когато още като дете губи майка си, тя сама слага край на живота си. Но Михаил Баришников рядко коментира публично темата и не я превръща в централна, драматична точка на живота си.

Има три съпруги и своите 4 деца, най-голямата му дъщеря се казва Александра и е плод на връзката му със звездата на американското кино Джесика Ланг.

Ние ще добавим, че може да го помним и от роля в поредицата Сексът и градът като гаджето на Кари Брадшоу за няколко сезона. Висок едва около 1,62 Баришников  е силен и харизматичен талант, който е запомнен и с това, че чак до 50 год. възраст участва в постановката „Жизел“ – балетен спектакъл.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар