Филип от „Хелс Китчън“ фалира: Става хлебар в столицата! (още подробности)

0

Филип от „Хелс Китчън“ фалира ресторанта си, мести се в столицата като хлебар!

Финалистът от първия сезон на кулинарната на кулинарната надпревара „Хелс китчън“ Филип Спасов фалира. Талантливият готвач затваря семейния си ресторант за френска кухня във Варна. И се мести заедно с половинката си в столицата, където ще заработва като хлебар.

Хелс Китчън
Филип от „Хелс Китчън“ затваря ресторанта си

Участници от „Хелс китчън“ потвърждават новината. Филип, който бе едно от най-ярките лица във формата, не успявал да поддържа високото ниво на семейното бистро.

Преди да го наследи за работата и добрата продукция се грижели неговите родители. Според запознати Спасов и приятелката му до няколко месеца ще се установят в София.

Бизнесът в морската столица не вървял, а двамата имали намерение да узаконят връзката си през топлите месеци на 2019-а, пише вестник „Телеграф“.

Самата идея да вдигнат сватба им се струвала почти невъзможна на този етап. Тъй като всичките им пари били вложени в ресторанта с над 20-годишна история.

Съперниците на Филип от шоуто са малко изненадани от развоя на събитията. Година след края на формата се оказва, че участникът с претенции за най-обширни знания в областта на кулинарията и възхитителни качества не е успял да привлече и провокира интереса на клиентите.

Спасов работи над 15 години като готвач. И се е докоснал до едни от най-престижните ресторанти, като тези с 2 и 3 звезди „Мишлен“ Ritz Paris като Demi chef de partie и Hotel de Luxe Palace 2*Michelin.

И докато Филип не се радва на желания от него успех, Дани Спартак, който го измести от първото място, отваря собствен ресторант.

Източник: hotarena.net

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.