Взрив: Преслава не може да се омъжи за Павел – още е женен за Русата Златка! (виж тук)

Взрив: Преслава не може да се омъжи за Павел – още е женен за Русата Златка! (виж тук)
Гласувайте за статията

Преслава не може да се омъжи за Павел Лазаров, защото той вече е… женен!

Фолкфурията Преслава и благоверният й Павел Лазаров не могат да се оженят! Причината е, че той вече има сключен църковен брак с бръмчалката Златка Райкова, показа проверка на вестник „България днес“.

Преслава

Преслава не може да вдигне сватба с Павел

Така излиза, че за да пристъпи към нов божий съюз, Лазаров първо трябва да разтрогне предишното си свето тайнство венчание, категорични са познавачи на църковните закони.

Павел и Русата Златка се венчават в църковен храм през далечната 2011 г., когато плеймейтката и Павката, както го наричат близки, все още се носят на крилете на любовта.

Тогава двамата наивно смятат, че ще останат заедно до дълбоки старини.

Лесно взимат решението да кажат „Да“ пред Бог. Избират ритуалът да се състои само пред неколцина свидетели. Тогава самата Райкова показва няколко снимки от събитието в социалните мрежи и дори временно променя името си на Златка Лазарова.

Фотосите са с лошо качество заради приглушената светлина в църквата, но въпреки това от тях ясно се вижда, че двамата държат свещи, пред тях има поп в расо, който разменя брачните корони, каквато е традицията по канон.

Спорен е въпросът може ли да се сключи църковен брак, без представено свидетелство от общината за сключен граждански брак. Със сигурност е ясно, че Павел и Преслава нямат такъв, който според българското законодателство се смята за валиден пред институциите.

Мнозина са категорични, че църковните настоятелства винаги изискват акт от гражданския брак и почти никога не пристъпват към венчавка в храм без този документ. Други пък са на мнение, че по преценка на свещеник може да се извърши църковен брак и без документи от гражданското.

Какъвто и да е случаят от 2011 година, едно е ясно – Павел Лазаров трябва да разтрогне с молба брака си със Златка, ако иска да вземе Преслава с божието одобрение. А двамата никак не са далеч да пристъпят към сватба.

Тяхната дъщеря Паола се роди навръх Кръстовден през 2018 г. Нещо повече, през идния месец март семейството ще кумува на Софи Маринова и Тодор Давидов, известен като Гринго. Двете певици освен колежки са и добри приятелки, заради което Преслава на мига приела поканата да кумува.

„Преси никога не е казвала, че мечтае да се види в бяла рокля. Разбираемо е – тя не беше сигурна, че е срещнала мъжа на живота си. С Жорко Станоев-Бирмата се караха през ден, а с Петко Димитров авантюрата й преди години бе, меко казано, несериозна.

Сега обаче нещата стоят по различен начин, а и се появи детенце“, одумват я хора във фолксредите. Подобна е ситуацията и при Павел, той вече има един развод зад гърба си, както и дете от предишен брак.

В действителност той не бил много мераклия да се венчава наново, но би го сторил с кеф, за да угоди на Преслава, разправят запознати.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар