Няколко рецепти за по-добър сън в неделната утрин

Няколко рецепти за по-добър сън в неделната утрин
Гласувайте за статията

Няколко рецепти за по-добър сън в неделната утрин. Да, дори и през почивните ни дни е напълно реално да се събудим  уморени и да не можем да се наспим, макар да са минали много часове от нашето заспиване.

Причините са различни – напрежение, нервна система, външни обстоятелства и още. Но можем с няколко малки усилия да направим съня си по-спокоен и пълноценен, а и домът много по-ароматен и уютен.

Както се цитира и от изданието за мода и здраве – Една.Бг – има известни още от минали времена, които доказано могат да помагат на здравия сън, а както помним той е много важен и полезен за цялото тяло и мозъка ни.

Например красивата лавандула, нейният аромат има следните добри свойства: лавандулата намалява тревожността и успокоява пулса.

Цветен дъх на здраве

Алое вера, както е споделено много пъти, растението има лечебни свойства, но и поставено в стаята за спане може да бъде полезно, като пречиства и освежава въздуха. Едно от популярните външни растения, има варианти да се отглежда и в саксия. То е особено полезно, пак с пречистването на въздуха, отделя кислород и намалява с големи дози частиците, които предизвикват алергии у децата най-вече. Може да се опит!

змийско цвете

Също добри резултати и свойства за въздуха в стаите дава известното под име Змийско цвете, отглеждано често и у нас, то произлиза от Изтока – Сансевиерата(Змийско цвете, змийска кожа)  е модерно декоративно растение и се отглежда навсякъде по света..

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар