Росен Карамфилов защити Калин Тарзийски: Искат да му вземат 24 бона, за каква свобода на словото говорим?!

Росен Карамфилов защити Калин Тарзийски: Искат да му вземат 24 бона, за каква свобода на словото говорим?!
Гласувайте за статията

Росен Карамфилов застана плътно зад Калин Терзийски!

„Съдят Калин Терзийски, че е нарекъл Хайтов слуга да соц. режима. Аз не зная дали това е така. Нямам тия наблюдения, най-малкото не съм живял в това време, за да изляза с позиция по въпроса.

Росен Карамфилов и Калин Терзийски

Росен Карамфилов подаде ръка на Калин Терзийски в труден момент

Смущава ме друго обаче – в 21 век, в свободна България, един писател няма право явно да изкаже мнение за друг писател, било то неугодно и неполиткоректно. Познавам Кайо от години. Виждал съм го и в бездната на алкохола.. Той е добър човек. Един от последните честни пишещи. Сега искат да му взема 24 000 лева. Тоест – да му вземат всичко, което би могъл да изкара до края на живота си! Само защото е изразил мнение.

За каква свобода на словото говорим тогава? Старите писатели са защитени от държавата предварително! Срещи тях изглежда не може да се каже нищо, независимо дали е истина или не! И сега – Терзийски ще бъде жертвения агнец! Всички стоят отстрани и си шушукат.. Някои дори потриват ръце със задоволство. Може би и те са на същото мнение като него, но си траят, за да не го отнесат и те! Писателите са замръзнали като статуи, притаили са дъх и чакат да видят какво ще стане! Калинчо мечки го яли! Да го линчуват там, нали той не е тях!

Не се прави така. Защото днес ще е Калин, утре ще е друг. Утре може да съм аз. Не мога да стоя безучастно и да гледам как властта пръсва черепа на свободната мисъл. Тук не става въпрос за Николай Хайтов – той може да е светило, може и да е всичко останало,, нямам наблюдения над личността му, за да говоря. Тук не става дума и за Калин Терзийски – той ще оцелее, дори и да го осъдят. Не в това е болката. Болката е в човешката безучастност – да виждащ как линчуват един свободен по своята воля човек и да не застанеш на негова страна. Да не го защитиш.

Не ми се живее повече в тая страна. Не, не и не! Аз не мога да помогна другояче, освен с думи, които да ви накарат да ви светнат червените лампички в мозъка. Да се вдигнем всички и да спасим не Калин, а свободния писател, който очевидно е на изчезване. Медиите ако щат да ме цитират. Това ми е мнението и ме гори отвътре. Нямаше как да го премълча. От толкова много преглъщане – накрая собствената ни слюнка ще ни задави. Да…“

Източник: Фейсбук

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар