Лечебните свойства на нара

Лечебните свойства на нара
Гласувайте за статията

Лечебните свойства на нара. Много са полезните съставки и разнообразните сфери, в които нарът може да се ползва. Най-вече защото съдържа много витамини А, С, Е, В5, В3, желязо, фолиева киселина, калий и полифеноли, които го правят естествено лекарство и здравословен продукт.

Ползва се от диетолози, за подсилване на имунитет и за подобряване на хранителния режим. А в последно време и за в козметиката за различни кремове и мазила, подсилващи кожата и здравия вид на лицето например, пишат и от Една.Бг също. Плодът нар подсилва клетъчната регенерация, защитава кожата, тонизира я  и предпазва от появата на бръчки, коментират експерти в сферата на козметичните препарати. А още по-ценното му свойство е, че спомага за по-бързото възстановяване на колагена в епидермиса и хидратацията на кожата. Той се бори с повърхностните възпаления.

Освен външно може да подобри и вътрешната дейност на организма – бори ангина, кашлица, анемия, бронхиална астма, при лечение на туберкулоза, пневмония, подходящ е за бъбречни кризи, дерматити, изгаряния и отравяния.

Препоръчва се на диабетици, особено сок от Нар. Плодовете му са използвани в съвременна кулинария за направата на много видове салати, десерти и други също.

Ние също горещо го препоръчваме нарът е красив плод с много ползотворно влияние върху тялото ни.

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар