Разплакаха Алекс: Ето как ще почетат рождения ден на Иван Ласкин! (още подробности)

Разплакаха Алекс: Ето как ще почетат рождения ден на Иван Ласкин! (още подробности)
Гласувайте за статията

Приятелите на Иван Ласкин не го забравят!

Ловджиите от дружинката на Иван Ласкин са решили да почетат рождения му ден с помен. На 10 март покойният актьор щеше да навърши 49 години. А приятелите му авджии щели да се съберат край масата в негова памет.

Иван Ласкин

Приятелите на Иван Ласкин трогнаха любимата му

Сред присъстващите щял да бъде и Ути Бъчваров, който всъщност навремето го въвел в ловджийските среди. Всички членове на дружинката от Карабунар щели да полеят рождения ден на Иван с любимото му домашно червено вино и най-обичаните от него мезета.

Аверите му по пушка искали да го почетат с веселба, защото го помнели като душата на компанията, но още не можели да свикнат с мисълта, че актьорът вече не е сред тях.

В последните десетина години Иван Ласкин бе явен и таен гост на тракийското село Карабунар, тъй като то е обвързано с детството му и рода на баща му. То се намира само на час път по магистралата от София.

Освен почитател на лова Ласкин беше почитател и на хубавото вино и ракия, разказват жителите на селото. Вестта за неговата кончина те приели с мъка на сърцето.

„Беше народен човек, каквото му беше на душата, това му беше и на устата, но тук с никого не се е карал и ние си го имахме вече за наш съселянин“, спомнят си те, пише „Ретро“.

„Винаги съм обичал да ходя на лов. Като малък си въобразявах, че съм индианец и си правех копие. Обичам природата, обичам водата, тя ме успокоява истински. Както казва моят приятел Ути, ловът се прави за приятели и от приятели.

Дали ще има птичи лов или какъвто и да е, не е чак толкова от значение. Много обичам да обикалям цяла България. Поздравявам всичките си приятели от Карабунар, от Суворово“ – разказваше и самият Ласкин приживе.

В селото актьорът обичал да ходи и в компанията на половинката си Алекс Сърчаджиева, която нямала сили да отиде на предстоящия помен. Макар ловджиите да й се обадили да я известят за плановете си.

Докато бяха заедно и щастливи, неведнъж двамата посещавали Карабунар покрай Трифон Зарезан или докато течал гроздоберът, когато си купували от местните от кехлибарения плод.

В селото Ласкин посрещна своите гости и при участието си в „Черешката на тортата“ преди две години. Когато вместо на изискана покривка им сервира лично приготвени от него мезета и туршии върху маса, застлана с вестник.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар