Приятелите на Иван Ласкин не го забравят!Ловджиите от дружинката на Иван Ласкин

са решили да почетат рождения му ден с помен. На 10 март покойният актьор щеше да навърши 49 години. А приятелите му авджии щели да се съберат край масата в негова памет. [caption id="attachment_421853" align="alignright" width="300"]Иван Ласкин Приятелите на Иван Ласкин трогнаха любимата му[/caption] Сред присъстващите щял да бъде и Ути Бъчваров, който всъщност навремето го въвел в ловджийските среди. Всички членове на дружинката от Карабунар щели да полеят рождения ден на Иван с любимото му домашно червено вино и най-обичаните от него мезета.

Аверите му по пушка искали да го почетат с веселба, защото го помнели като душата на компанията, но още не можели да свикнат с мисълта, че актьорът вече не е сред тях.

В последните десетина години Иван Ласкин бе явен и таен гост на тракийското село Карабунар, тъй като то е обвързано с детството му и рода на баща му. То се намира само на час път по магистралата от София. Освен почитател на лова Ласкин беше почитател и на хубавото вино и ракия, разказват жителите на селото. Вестта за неговата кончина те приели с мъка на сърцето. „Беше народен човек, каквото му беше на душата, това му беше и на устата, но тук с никого не се е карал и ние си го имахме вече за наш съселянин“, спомнят си те, пише "Ретро". „Винаги съм обичал да ходя на лов. Като малък си въобразявах, че съм индианец и си правех копие. Обичам природата, обичам водата, тя ме успокоява истински. Както казва моят приятел Ути, ловът се прави за приятели и от приятели. Дали ще има птичи лов или какъвто и да е, не е чак толкова от значение. Много обичам да обикалям цяла България. Поздравявам всичките си приятели от Карабунар, от Суворово“ – разказваше и самият Ласкин приживе. В селото актьорът обичал да ходи и в компанията на половинката си Алекс Сърчаджиева, която нямала сили да отиде на предстоящия помен. Макар ловджиите да й се обадили да я известят за плановете си. Докато бяха заедно и щастливи, неведнъж двамата посещавали Карабунар покрай Трифон Зарезан или докато течал гроздоберът, когато си купували от местните от кехлибарения плод. В селото Ласкин посрещна своите гости и при участието си в „Черешката на тортата“ преди две години. Когато вместо на изискана покривка им сервира лично приготвени от него мезета и туршии върху маса, застлана с вестник.