Тузар: Френски мафиот храни и пои Николай Банев в затвора! (още подробности)

Тузар: Френски мафиот храни и пои Николай Банев в затвора! (още подробности)
Гласувайте за статията

Николай Банев хранен от френски мафиот в пандиза!

С домашен конфитюр и захар на бучки френски мафиот храни в килията задържания за пране на пари и данъчни престъпления олигарх Николай Банев.

Николай Банев

Николай Банев си живее охолно зад решетките

Скандалният приватизатор за над 130 предприятия и съпругата му Евгения бяха закопчани на летището в Ница в края на октомври 2018 г. по искане на българската прокуратура.

Те останаха зад решетките на Лазурния бряг, докато чакаха решението на местния съд да бъдат екстрадирани в България. Което стана факт в началото на декември 2018 г.

След ареста в Ница съпрузите са разделени. Банева е настанена в женско отделение, а на мъжа й се налага да дели килия с мафиот, родом от остров Корсика, който от десет години е в пандиза.

Самият Банев описва в пост във фейсбук принудителното си съжителство с 40-годишния Жак-Шарп. Благодарение на дългогодишния опит на корсиканеца зад решетките българският милионер получава куп битови екстри зад решетките.

След първоначалното стъписване от затворническата килия Банев само за два дни е светнат от „колегата“ си за „всички пробиви в системата. И за всички възможности как да я прескачаш и да преживяваш по-добре от другите“.

Арестуваният Банев е тикнат в тясно помещение. В което цялата хоризонтална и вертикална площ е заета от 15 кашона, шест чанти и три чувала, собственост на корсиканеца. Затворникът приема радушно Банев.

Освобождава малко място за единствената раница на българина и четири рафтчета. На които новакът подрежда бумагите, бележници, пликове, марки, химикалки.

„От безбройните кашони корсиканецът измъкна два котлона, три тенджери различен размер и всякакви видове кафета, канела, захар на бучки, мед, конфитюри и какво ли още не за да подсладяване на затворническия живот“, пише скандалният приватизатор в записките си от килията.

В тях уточнява, че единственият начин на заключените да пият кафе бил да си го приготвят с хладка вода от чешмата. Това неудобство мигновено било спестено на олигарха, защото неговият съкилийник бил оборудван дори с кафеварка.

„Луксът“ продължава 40 дни. Когато е върнат у нас, Банев вече не е толкова доволен. Оплаква се от условията в българската килия, но пък за сметка на това успява да се уреди с телефон, което е забранено в нашите арести.

От устройството близо месец разследваният за пране на колосалната сума от 1,3 млрд. лв. пише протяжни постове на социално-икономически и политически теми. Публикува ги до Коледа, когато смартфонът му е намерен в кутия от натурален сок в килията му.

Пак във фейсбук Банев обяви намеренията на съпругата си Евгения да се кандидатира за евродепутат на предстоящия вот през май.

Източник: hotarena.net

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар