Емилия призна: Не исках да бъда фолк певица!

Емилия призна: Не исках да бъда фолк певица!
Гласувайте за статията

Емилия е други планове за кариерата си, но животът я е завъртял неочаквано!

Емилия станала фолк певица по стечения на обстоятелствата. До преди да подпише договор с продуцентите си от „Пайнер”, блондинката мечтаела да прилича на идолите си Лили Иванова и Росица Кирилова. По-късно, когато започнала да учи народно пеене в музикалното училище в Широка лъка, тя мислела да се посвети изцяло на българския фолклор.

Емилия

Емилия е имала друга представа за кариерата си

„Когато завърших с народно пеене, мислех наистина, честно и откровено, признавам, да продължа с народната музика, но тогава се зараждаше точно попфолкът… Видях, че самото влечение на хората, на публиката много се засили към попфолка. Не съм си мислела и не съм знаела, че ще направя кариера с фолк по никакъв начин”, сподели Емилия в „Шоуто на Слави” преди дни. Певицата, която на 21 март ще навърши 37 години, едва тогава променила решението си в кой музикален жанр да се изявява. До преди това слушала Росица Кирилова, дует „Ритон”, Лили Иванова: „Много исках да приличам на тях. Това са изпълнители, които са част от моя живот, слушала съм техните песни, плакала съм на някои балади”.

Емилия започва да се занимава с музика, когато е на 6 години. Майка й забелязва таланта й и я завела при професионалисти, които потвърдили впечатленията й. Родителката на Емилия я записва на уроци по солфеж и пиано. Бъдещата звезда учи народно пеене при Живка Казакова и Димитър Колев, а по-късно и в музикалното училище в Широка лъка. В офиса на „Пайнер” в Димитровград бъдещата чалга звезда попада с помощта на приятел на баща си. Получава одобрение от фирмата, с което се поставя началото на кариерата й. Емилия продължава обучението си в музикална паралелка в Димитровград.

Попфолк фурията, която днес е сред топ изпълнителите на „Пайнер”, все пак сбъдва мечтите си, като работи с някои от най-известните поети и композитори, които творят за естрадни звезди. Сред тях е Стефан Димитров, съпругът на Богдана Карадочева, и много други. Емилия единствено все още не е гостувала в дома на дует „Ритон”. Това желание певицата има от детството си, когато със сестра си слушали хита „Елате ни на гости”. За тези си организирани изяви двете специално се пременявали. Емилия обличала дълга пола и обувала обувки с токчета на майка си. „За красота си закачах с фиби на главата каренцето, което стоеше върху телевизора”, припомни си Емилия и допълни, че в този вид веднъж отишла на гости при баба си и дядо си. Със сестра й, която не й отстъпвала по визия, прекосили целия център на Гълъбово, пише „Уикенд“.

Източник: HotArena.net

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар