Григор Димитров разкри тайната на перфектния си начин на живот!

Григор Димитров разкри тайната на перфектния си начин на живот!
Гласувайте за статията

Григор Димитров си има начини да изглежда така и да бъде в оптимална физическа форма!

Звездата на българския тенис Григор Димитров разкри кои са любимите му храни. Ракета номер 1 на страната ни обожава сладоледа, който обаче ограничава по време на турнирите. Въпреки това, благодарение на пътуванията си, хасковлията вече има съставен любим списък с ресторанти, които посещава в различните краища на света.

Григор Димитров

Григор Димитров води много здравословен живот

Месо, риба и зеленчуци, това включва най-вече менюто на Григор Димитров, който залага предимно на здравословната храна. Важна подробност за дълголетието в професионален план на всеки голям спортист.

„Опитва, се да спазвам обичайната си диета винаги преди мачовете си, но в почивните дни обикновено отивам на местата, където ходят местните хора. Винаги се опитвам да се върна в някои ресторанти в градовете, които съм посещавал. Много съм щастлив, че мога да пътувам до някои от най-добрите кулинарни столици в света”, сподели Григор Димитров.

„Опитвам се да поддържам диетата си, докато пътувам. Ям здравословна храна през по-голяма част от времето. Много риба, месо, паста, зеленчуци и плодове. Единственото нещо, без което не мога да живея, е сладоледът. През последните 8 години пътувах много и знам добре къде да отида да хапна”, коментира още българският състезател.

Въпреки това по време на турнирите той ограничава максимално сладкото, както и тежките храни. На едно от основните хранения винаги има риба или месо. Димитров не употребява алкохол.

Има ли Григор Димитров храна, която носи винаги в себе си?

„Винаги имам Vitamin Well (негазирана напитка, обогатена с различни витамини и минерали, плодови и растителни екстракти – бел.ред.). Това прави живота на път много по-лесен”, сподели Григор Димитров. Тенисистът е рекламно лице именно на тази напитка.

„Мисля, че хората не си дават сметка какъв е процесът на възстановяване, през който преминаваме. След игра, имам поне 2 часа възстановяване, за да запазя тялото си в топ форма и да мога да се състезавам на високо ниво в следващия двубой. Разбира се, след това си позволявам добра храна и ледена баня, криотерапия, масажи и други лечения. Също така имаме задължения към пресата след всеки мач”, сподели още Григор Димитров.

Българинът е любител на високите скорости – обича колите и велосипедите, заради адреналина. Привърженик е на изкуството, обича ледените бани, които му помагат за възстановяването. Криотерапията, от която се възползва, е метод, който използва силата на ниските температури чрез охлаждане или замразяване на определен кожен участък.

Източник: Gong.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар