Турските сериали изядоха главата на „Дързост и красота“!

Турските сериали изядоха главата на „Дързост и красота“!
Гласувайте за статията

„Дързост и красота“ някога беше големият хит в националната телевизия, но времето му отмина!

Най-популярният американски сапунен сериал „Дързост и красота“ вече няма да върви в българския ефир. БНТ спря излъчването му преди около месец заради ниска гледаемост и не планира да го показва отново, съобщава dir.bg. Засега не се предвижда закупуването на нови епизоди от най-дългия телевизионен сериал в света.

Дързост и красота

„Дързост и красота“ в България умря

В началото на септември 2018 г. националната телевизия поднови излъчването му, но тенденцията за спад на зрителския интерес продължи и стана причина за неговото спиране след излъчени 4080 епизода, обясниха от обществената медия, пише Slava.bg.

Оттам казват, че поредицата е била доста успешна преди масовото навлизане на турски и индийски сериали, но последният излъчен сезон е бил гледан средно от около 10 000 души на възраст между 25 и 54 години, като формира неефективно ниски стойности на рейтинг от 0,3.

„Дързост и красота“ започва да се излъчва по БНТ през 1996 г. В България обаче върви от 1993 г., когато стартира излъчването му по несъществуващия вече канал Ефир 2.

Сериалът тази година навършва 32 години. Първият му епизод е заснет през далечната вече 1987 г.

За всички тези години в него се смениха един куп актьори, много от героите идваха и си отиваха. Най-тежкият удар обаче дойде през 2012 г., когато емблемата на „Дързост и красота“ Рич Форестър (Рон Мост) напусна.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар