Мъжът на Елена Йончева поделил грандиозна сума в милиони!Мъжът на Елена Йончева

е участвал в подялбата на грандиозната сума от 1 милион и 500 хиляди лева, използвана за ремонт на най-голямата аудитория в Софийския университет. [caption id="attachment_422278" align="alignright" width="300"]Елена Йончева Елена Йончева и Пламен Тодоров[/caption] Архитект Пламен Тодоров и неговата фирма всъщност изготвили окончателния проект за peĸoнcтpyĸциятa нa 272-ра ayдитopия, фoaйето и пpилeжaщите й пoмeщeния. Заради което били възнаградени с крупна сума пари. Още по-интересен е произходът на финансите, използвани за ремонта. От които своя пай е взел и мъжът на депутатката от БСП. Според официалната информация вече готовата 272-ра аудитория в Ректората е била реконструирана с дарение от фондация „Америка за България“ на стойност от внушителните 1,2 млн. лева. Още 150 000 лева дали от самото ръководство на вуза, а останалите 150 бона дарили фирми, възпитаници и преподаватели в най-старото ни висше училище, пише Ретро. Обновената зала на Юридическия факултет беше открита през 2015 г. На грандиозното събитие присъства и любимият на Йончева, който тогава не отказва да се изфука с работата си пред камерите на няколко телевизии, но никъде не споменава тясната си връзка с Елена.

През годините Пламен Тодоров е работил по редица знакови за столицата обекти, от които е изкарал стотици хиляди левове. Негово дело са ремонтът на изложбените зали на Националния изложбен център, реконструкцията на централния градски площад в Царево, както и паркът в морския град.

Работил е още по интериора и екстериора на доста елитни ресторанти в столицата, частни имоти, сред които и един от апартаментите на чалга звездата Емануела, където се погрижил за визията на банята и тоалетната, както и по къщата на своята любима в баровския столичен квартал „Бояна“.

Йончева неведнъж е споделяла, че преди да се запознае и влюби в 11 години по-младия от нея Пламен, била почитателка на неговата работа и често обикаляла из София, за да разглежда архитектурните му творения.

Двамата се срещат, докато журналистката е все още интимна с бившия премиер Сергей Станишев, но скоро след това взема решение да се раздели с него и веднага заживява заедно с младия архитект, на когото роди син Теодор на 52-годишна възраст.