Мегз отказва да бъде Пепеляшка! (Виж цялата й изповед)

Мегз отказва да бъде Пепеляшка! (Виж цялата й изповед)
Гласувайте за статията

Мегз отново философства в мрежата!

Дизайнерката Мегз не искала да бъде Пепеляшка. Миглена Каканашева, по-известна като Мегз, отказва да чака скромно и търпеливо някой да я забележи.
И докато уж голямата й тръпка Румен Рончев търка наровете в ареста, тя изригна с поредното словоизлияние:

Мегз

Мегз не иска да е  Пепеляшка

„МЪРТВА ЛИ Е ПЕПЕЛЯШКА?… По малко от месец ни дели от старта на кастинга за новия сезон на риалитито ми “INSTAQUEEN”. И аз и продуцентите ни от Нова се опитваме да определим кой е новият образ-мечта на младите момичета. Какви най-много им се иска да бъдат и защо?

Да ви кажа честно аз израснах във време когато момичетата мечтаеха да бъдат принцеси, повлияни от филмчетата на Дисни предполагам… Просто такова беше времето – образът на красивото, добро, работливото и честно момиче, което накрая бива забелязано и се превръща в принцеса – беше идеал.

Днес, обаче, сякаш не е така. Никой не иска да бъде Пепеляшка. Даже май никой няма време да бъде Пепеляшка. Да работи години наред в смирение и скромност и един ден някой да го забележи…

Сега масово момичетата искат да бъдат Инстаграм Кралици – да имат вълнуващ и луксозен живот и другите да го виждат и знаят. Това е доста различно от никому неизвестната и поробена в чистене Пепеляшка.

Много е странно, защото супер искрено, ако ме питате и аз днес не искам да съм Пепеляшка. А преди 20 години исках. Е, как се промени това и защо мечтата по Пепеляшка умря? Според мен причината е в чакането и зависимостта от чуждия избор. Как да обясня – май времето стана такова.

Пепеляшка просто не би оцеляла днес. Или най-малкото не би била щастлива. Днешните принцеси не чакат смирено магическата обувка. Знаят, че не съществуват феи-орисници, нито чаровен принц, който с една целувка да излекува всичките им проблеми.

Принцесите днес работят, учат или пък се грижат за себе си/ визията си – който, какъвто път си е избрал, за стигнат по-бързо до приказния живот.
Защото това ги поставя в ситуация да избират сами – не да бъдат обект на нечий избор.

Мисля, че идеалът за Пепеляшка е умрял през тези 20 години, точно както сега все по-силно умира и идеята за плеймейтки/модели/държанки/ златотърсачки…

И това е напълно естествено и необратимо, защото времето, в което живеем все по-силно занапред ще ни показва е, че единственият начин да имаш в дългосрочен план приказен живот е сам да си го извоюваш.

Това не изключва голямата магическа любов, а само унищожителната зависимост на личното ви развитие от нея“, разсъждава Мегз.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар