Ето го синът на първата дама Деси Радева!Синът на Деси Радева

от първия й брак с депутата от БСП Георги Свиленски избягва светлините на прожекторите у нас. Не така обаче стоят нещата в Америка, където Страхил е студент от 2016 г. [caption id="attachment_422587" align="alignright" width="300"]Деси Радева Ето го сина на Деси Радева от първия й брак[/caption]

Оказва се, че единственият наследник на първата дама е същинска звезда в Щатите. А славата си натрупал благодарение на спортните си успехи в областта на волейбола. Наскоро Страхил бил избран от компетентно жури за спортист на годината.

Призът се присъжда от ръководството на неговия университет „Маунт Мърси“, който се намира в щата Айова. Има и уникални снимки от церемонията по връчването на отличието. За което синът на Генерал Деси сменил спортния екип с риза и панталон. Почетният стъклен плакет му бил връчен от важни за вуза персони. Но аплодисменти той получил само от състудентите си, не и от майка си и баща си. Нито Десислава, нито баща му Георги присъствали лично на мероприятието. Макар че откакто е заминал да следва в Америка, срещите със сина им са все по-редки и предимно във ваканциите му по празниците. Най-вероятно обаче двамата щели да отлетят за Щатите, за да присъстват на дипломирането му, което се очаква да се случи догодина, тъй като Страхил в момента е в трети курс.

Освен че е един от волейболните асове на университетския отбор „Мустангс“, доведеният син на президента Румен Радев имал добър успех и по останалите предмети.

Именно заради хубавите оценки той бил сред студентите, които получавали пълна стипендия за обучението си. Благодарение на което освободил от разходи майка си и баща си, които му подсигурявали само джобни пари. Справка с регламента на вуза относно получаването на стипендии показва, че тяхната стойност варира между 14 и 15 хиляди долара годишно. Дали Страхил ще продължи да се развива в сферата на спорта, или ще подхване по пътя на родителите си, е рано да се каже. Припомняме, че преди да замине да учи зад Океана, Свиленски-младши бе сред най-добрите волейболисти на „Левски“ (Сф), пише Ретро.

Преди време пък самата Деси Радева, която се обръщала към момчето си с гальовното Съни, призна, че той й споделил, че двамата с бившия й мъж са вдигнали много летвата. И сега не знаел накъде да поеме с майка първа дама и баща депутат.