Как да изберем футболни екипи – практически съвети

Как да изберем футболни екипи – практически съвети
5 (100%) 1 vote

Има ли значение с какви дрехи ще спортуваме? Нали все пак самият спорт е важен? Ами, оказва се, че има. Как, защо и какво – по-долу в текста. В частност ще разгледаме избора на футболен екип, тъй като това е най-любимата игра за всички времена и е известна по цял свят.

Материя

Мястото на материята при избора на добри футболни екипи е съвсем в началото. Причината е, че в зависимост от нея, комфортът и характеристиките, които притежава моделът, са различни. Повечето професионални екипи са изработени от синтетична материя, като думата „синтетика“ съвсем не означава нещо лошо. Напротив, съвременните материи включват иновативни системи за отвеждане на потта от тялото и така поддържат кожата суха. Едва ли е много приятно усещането за мокра кожа и вятър…

Синтетиката съхне много бързо и е издръжлива на честото мокрене, пране и интензивно триене при движение. Това са основните причини да бъдат толкова популярни футболни екипи от синтетика.

Друга популярна материя е памукът. Той е мек, приятен за носене и попива потта. Това последното не е много голям плюс, ако се касае за високоинтензивни натоварвания, но в случай, че това е екип за любителска игра, памучните футболни екипи са добро решение.

Разбира се, има и комбинации между памук и синтетика, за да се постигне определена степен на еластичност, издръжливост и качества. Това е вариант, който осигурява много удобство и добри показатели при натоварване.

Шорти и фланелка

Това е класическата комбинация за футболен, а и волейболен/баскетболен, екип. Шортите са със стабилен ластик и свободна кройка, за да не ограничават движенията и да създават усещане за сигурност, както и пълен фокус върху играта. Фланелката е с къс ръкав и отново свободен дизайн. Деколтето може да бъде V-образно или овално. Общо взето, няма голямо значение какъв ще бъде изборът, важното е размерът да е точен.

За по-хладно време, предложението е комплект анцуг – горнище и долнище.

Дизайн

Няма как да пропуснем външния вид на футболния екип. Повечето от тях са в ярки цветове и комбинации. Някои са изчистени, други с десен, трети – двуцветни. Добавянето на номер обикновено става допълнително, а наличието на лого на любимия футболен отбор или марка дрехи, превръщат екипа в нещо много специално.

Имайте предвид, че ако сте решили да се занимавате професионално със спорт, ще ви бъдат нужни поне 2 футболни екипа. Така винаги ще имате резерва в случай на непредвидени обстоятелства или просто с единия ще тренирате, а с другия – играете на терен.

Причината за тази популярност на спортните екипи при отборните спортове е, че създава чувство за принадлежност, гордост и лоялност. Изборът на подходящ модел е важен за качеството на играта и удовлетворението от постигнатите резултати. Затова, независимо на какъв етап се намирате – напълно начинаещи, любители, занимаващи се в свободното време или с амбиции за по-сериозни успехи, правилният футболен екип ще ви донесе само положителни емоции.

Източник на информация относно спортните екипи: sportensklad.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар