Миглена Ангелова се върна 15 години назад: Спомням си всеки миг от тази трагедия!

Миглена Ангелова се върна 15 години назад: Спомням си всеки миг от тази трагедия!
4 (80%) 2 votes

Миглена Ангелова се върна към трагедията в Лим! Тогава 12 деца се удавиха в реката след повреда в автобуса, който ги връщаше от Дубровник!

Не зная колко хора помнят тази трагедия. Аз си спомням всеки миг от момента, в който научих и нататък. След години направихме предаване в „Искрено и лично“ и в един от бащите в студиото разпознах своя съученик – таткото на Антоана. Едно от много трудните предавания. Дванадесет деца! Дванадесет!

Миглена Ангелова

Миглена Ангелова се върна 15 години назад с една от най-черните дати за България

Без да споменавам името му, искам да го цитирам: „Никога не коментирам..,но след 15 години,ще се опитам!Годините минават,ние не ставаме по-добри,всяка година когато наближи 4 април,аз плача,винаги плача,заедно с всички вас,които ме разплаквате,защото скърбим заедно,защото изгубихме най-милото,което живота може да ни даде…ТЕ,бяха наистина добри деца!Иска ми се порасналите им съученици и връстници да си спомнят …те не са забравили тях,Спомените.Иска ми се родителите им на тези техни връстници,да не забравят 04.04.2004,да не бягат от кошмарите!!!Да са благодарни!!!Да,да са благодарни,че техните деца са Тук.Много от децата,не познават Спасителите си,много от родителите им,не познават страданието…може би и не трябва….15 години!Старите бабички/екскурзиантки/,лакомите учителки, тлъстите директорки,неграмотните лекари и още куп възрастни нещастници, присъствали на злополучната екскурзия…са може би още живи/15 години след като се насладиха на „изживяването“…такива като тях,определят нашето битие в момента…безотговорност, безхаберие, неблагодарност,безочие,безсрамие,бездушие….Няма ги…Искам да са Тук децата ни,те са вече големи и да променят всичко това!Благодарен съм ви приятели,че сте с нас,тук,на гробища,на помените….затова,че помните нашите деца,затова,че ги уважавате.Всички ние сме малки капки някъде в океана,нека сме чисти…в името на децата!04.04. ….една дата в календара за много хора….за мен не е само дата…“

Източник: Фейсбук (без редакторска намеса)

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар