Криско замете хип-хопа под килима! (Става оперен певец-мрежата обезумя)

Криско замете хип-хопа под килима! (Става оперен певец-мрежата обезумя)
1 (20%) 1 vote

Рапърът Криско влиза в коренно различно музикално амплоа

Криско, който изпълнява песните „Глей как се прави” със Слави Трифонови „Базука”, тръгва на турне с Разградската филхармония, пише HotArena.

Криско

Криско с ново музикално предизвикателство

Спектакълът ще носи името Трибют към българската музика“. Интерес буди не толкова надслова, а факта, че хип-хоп изпълнителят и диригентът Левон Манукян ще изпълнят популярни песни от репертоара на Графа, Миро, Ъпсурт, Ку-ку Бенд и др.

За новите музикални начинания пръв се похвали в социалната мрежа диригентът Манукян:

„Тези от вас, които не обичат да слагат предварително „етикети“ на изпълнителите и не подхождат с предубеждение към тях, могат да ни се доверят и да споделим заедно това наше начинание.

Ще имате възможност да видите и чуете един по-различен Криско – под съпровода на симфоничен оркестър и подбран репертоар от най-емблематичните поп и рап песни от последните 20 години в българската музика”, пише „Телеграф”.

Музикантът съобщи още, че премиерата на новият им проект е на 3 юни във Варна.След което изпълнителите тръгват на турне из България. Но малко след като публикува плаката на личния си профил във Фейсбук, острите критики не закъсняха.

„Току-що превъртяхме нета… Класическата музика, както знаем, си е доходоносно занимание. Особено ако подвикваш „дупе-баклава“ върху 40-та симфония от Моцарт“, изригна в мрежата общинският съветник Венци Мицов. Композиторът Румен Бояджиев, син на легендата от ФСБ, коментира: „Корабокрушението в дъното“.

Певицата Рут Колева също не остана безучасна и коментира: „Аз мисля да си тегля ножа вече“. Диригентът Найден Тодоров, който днес има рожден ден, добави: „Нищо против Криско. Но съчетанието е обидно за мен“.

Левон Манукян обаче не подмина негативните коментари. Диригентът написа дълго обяснение, че спектакълът е трибют към българската музика, а не към музиката на певеца Кристиян Талев-Криско.

„Само едно не разбирам – защо хора, които последните години не са стъпили на нито един мой концерт, стоят и изказват мнение за мои проекти?!“, пише диригентът. Той е син на видния бургаски общественик и еколог Манук Манукян.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар