Къде се живее добре и полезно за здравето ни

Къде се живее добре и полезно за здравето ни
Гласувайте за статията

Къде се живее добре и полезно за здравето ни, да днес здравословния живот е актуална тема. Но е трудно да се постигне с множеството технологии около нас, липсата на натурални продукти ж храната ни, замърсен въздух и вода.

И все пак има и места, които по определени критерии специалисти определят за по-благоприятни за живот. Като се позовем на данни от изданието Ева, към днешна дата – класацията за страни с по-здравословен стил на живот е следната :

Води Испания, макар да са ценители на късното лягане и богатата храна, те имат доста предпоставки за добър живот, оказва се. Това е хубавия климат, средиземноморската храна и рядката употреба на тютюн, коментират от Bloomberg Healthiest Country Index. 

Следва ги Италия, благодарение на Сардиния, където имала голям брой столетници. Там отново богатата средиземноморска храна е източник на здраве и енергия.

Трети са Исландия, където макар да е доста студено, жителите имали активен живот и пак традиционно богата на рибни продукти кухня.

И така трите най-здравословни за живот места са много близо до нас. Следват Япония, където животът е доста добре оценен, пак заради храните с ниско ниво на въглехидрати, липса на червено месо и малко тесто, заменено от множество оризови ястия.

Исландия

Ето как храната се оказва пряко зависима с това колко и как живеем, не е за подценяваме какво правим с телата си, разходката, леката храна и хубавия климат са истински източник на дълголетие.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар