Родителката на Деси Радева е успешна бизнес дама!Майката на Деси Радева

се оказа бизнес дама. Родителката стои настрани от публичността вече 2 години, откакто зет й поел кормилото на президентството. [caption id="attachment_424144" align="alignright" width="300"]Деси Радева Майката на Деси Радева е бизнес дама[/caption] Леля Жаси, както я наричат приятели и познати от родния Бургас, не се появява на официални събития. А оказва подкрепа на щерка си и мъжа й дистанционно. Освен че тя е пръв съветник на Ген. Деси в личните дела, често я консултирала и по отношение на стила й.

За майката на Радева не се знае почти нищо, освен че се е развела с баща й Кирил отдавна. А навремето е била активна спортистка с кариера в хандбала.

Като самотна майка работила какво ли не, за да издържа щерка си, но бедните времена за нея и роднините й отдавна отминали. 73-годишната пенсионерка към днешна дата може да се похвали със собствен бизнес. Доскоро била съдържателка на две фирми, но едната прекратила дейност. Сега шефствала само във втората, която според официалните данни в Търговския регистър се занимава с широк спектър начинания. Сред предметите на дейност на модерно кръстената от леля Жаси фирма „Д.А.СОЛУШЪНС“ са покупка на стоки или вещи с цел да се препродат в преработен вид в страната или чужбина, продажба на стоки собствено производство, продажба на ноу-хау, консултантски и импресарски услуги. Осъществяване на рекламни сделки, туроператорска дейност и строеж и обзавеждане на недвижими имоти. Фирмата е регистрирана в Бургас, откъдето са родом Деси Радева и родителите й. А според официалния отчет за година печели по около 73 хиляди лева.

Другата фирма на Радевата майка, която е вече нефункционираща, се занимавала с търговия с текстил, а седалището й отново било в Бургас.

Макар коренът им да е от морския град, близки до президентшата издават, че тя поискала майка й да дойде при нея в столицата, за да й е подръка във всеки момент, пише вестник "Ретро". Преди да завърти любовната афера с настоящия президент, Десислава пак споделяла един покрив с родителката си в малко селце, където избягала. След като преживяла нервен срив заради пренатоварване на работното място, което заемала, преди да стане пиар на Румен Радев във ВСС.