Юбилей: Лили Иванова чукна 80 в тесен приятелски кръг! (още подробности)

Юбилей: Лили Иванова чукна 80 в тесен приятелски кръг! (още подробности)
Гласувайте за статията

Лили Иванова чукна юбилей – 80 години!

Примата на българската естрада Лили Иванова днес празнува своя 80-и рожден ден. В интервю за Би Ти Ви тя обясни, че ще бъде с най-близките си приятели. Едни и същи от години, седем или девет на брой.

Лили Иванова

Лили Иванова чукна 80 години със седем приятели

Естрадната легенда, която дълго време криеше годините си, бе категорична, че денят за нея никога не е бил проблем и винаги прави нещо специално на него.

„Не обичам фойерверките”, обясни певицата. Макар и на 80 години, Лили признава, че не се уморява дори след голям концерт. Задължително обаче мълчи, след като е слязла от сцената.

Винаги преди това пита колегите си тонрежисьори дали се е представила добре. „В София след концерт се прибирам веднага у нас и спя-поне девет- десет часа”, каза още Иванова.

Наследила съм силния характер от родителите си, призна още примата. На 24 април, 1939 г., в малкото градче Кубрат, тогава Царство България, в семейството на чиновник и сервитьорка се ражда малката Лили. Семейството има четири дъщери, две от които умират от скарлатина.

Родът на Лили по бащина линия се нарича Чокоите. Прабаба и прадядо са заможни българи, отглеждащи и търгуващи с коне, които първоначално живеят на територията на днешна Румъния, в Северна Добруджа, но впоследствие се преселват на юг от Дунав.

Освен в конете обаче, семейството й е влюбено и в музиката. Дядо й и вуйчо й – по майчина линия – свирят на цигулка повече от добре. Майка й пък обича да пее популярни за времето си песни, макар и само вкъщи. На сърцето на баща й са руските романси.

След всичко това, няма как малката талантлива Лили да не пропее и да не покаже на света непреходната и огромна красота на своя глас. За да се превърне един ден във великата и вечна Лили Иванова.

През дългогодишната си звездна кариера тя успя да достигне такива висоти на изпълнителското майсторство, че и до днес стари и млади не спират да се възхищават на неостаряващите й песни, на нестихващата й енергия и силен дух.

Неповторимият й стил, неподражаемият й чар, характерното й сценично поведение, артистизмът и класата й се превърнаха в учебник за поколения музиканти – композитори и изпълнители, пише сайтът Хотнюз.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар