Лили Иванова чукна юбилей - 80 години!Примата на българската естрада

Лили Иванова днес празнува своя 80-и рожден ден. В интервю за Би Ти Ви тя обясни, че ще бъде с най-близките си приятели. Едни и същи от години, седем или девет на брой. [caption id="attachment_424679" align="alignright" width="300"]Лили Иванова Лили Иванова чукна 80 години със седем приятели[/caption] Естрадната легенда, която дълго време криеше годините си, бе категорична, че денят за нея никога не е бил проблем и винаги прави нещо специално на него.

„Не обичам фойерверките”, обясни певицата. Макар и на 80 години, Лили признава, че не се уморява дори след голям концерт. Задължително обаче мълчи, след като е слязла от сцената.

Винаги преди това пита колегите си тонрежисьори дали се е представила добре. „В София след концерт се прибирам веднага у нас и спя-поне девет- десет часа”, каза още Иванова. Наследила съм силния характер от родителите си, призна още примата. На 24 април, 1939 г., в малкото градче Кубрат, тогава Царство България, в семейството на чиновник и сервитьорка се ражда малката Лили. Семейството има четири дъщери, две от които умират от скарлатина. Родът на Лили по бащина линия се нарича Чокоите. Прабаба и прадядо са заможни българи, отглеждащи и търгуващи с коне, които първоначално живеят на територията на днешна Румъния, в Северна Добруджа, но впоследствие се преселват на юг от Дунав. Освен в конете обаче, семейството й е влюбено и в музиката. Дядо й и вуйчо й – по майчина линия – свирят на цигулка повече от добре. Майка й пък обича да пее популярни за времето си песни, макар и само вкъщи. На сърцето на баща й са руските романси. След всичко това, няма как малката талантлива Лили да не пропее и да не покаже на света непреходната и огромна красота на своя глас. За да се превърне един ден във великата и вечна Лили Иванова. През дългогодишната си звездна кариера тя успя да достигне такива висоти на изпълнителското майсторство, че и до днес стари и млади не спират да се възхищават на неостаряващите й песни, на нестихващата й енергия и силен дух. Неповторимият й стил, неподражаемият й чар, характерното й сценично поведение, артистизмът и класата й се превърнаха в учебник за поколения музиканти – композитори и изпълнители, пише сайтът Хотнюз.