Кои са полезните мазнини

Кои са полезните мазнини
5 (100%) 1 vote

Кои са полезните мазнини, както знаем организмът ни има нужда от много и различни вещества. И макар напоследък да е доста модерно да се отричат всички мазнини и да се залита по какви ли не вариации на здравословното хранене, нека не забравяме основните съставки на добрия метаболизъм.

И не може да пропуснем Омега 3 и Омега 6 мастни киселини, те спомагат баланса и правилното развитие на тялото ни.

Тези киселини трябва да се приемат умерено и да са съчетани добре с други вещества, но да се равностойно представени в организма.

Като цитираме и източници от изданието Жената днес, ще обобщим, че напоследък и то се има предвид последните десетилетия в Европа и САЩ хората приемат предимно храни богати на Омега 6 и много по-малко количество Омега 3 мастни  киселини. Това създава дисбаланс и дискомфорт на организмите ни, коментираме и ние от изданието тук.

С баланс на приема на тези две важни и основни мастни киселини, можем да предотвратим преждевременно високия риск от не малко сериозни заболявания, които са често явление напоследък.

Установено е, че добре съхраненото, нерафинирано и студено пресовано ленено масло е полезно за регулиране на хормоналния баланс, кръвното налягане и регулация на функцията на бъбреците и баланс на течностите, баланса и на телесната секреция и много още.

Освен ленено масло, добре е и консумация на риба заради, както и достатъчно количество плодове, зеленчуци и ядки в седмичното ни хранене.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар