Хапче „природа“ доказано подобрява жизнените ни функции

Хапче „природа“ доказано подобрява жизнените ни функции
Гласувайте за статията

Хапче „природа“ доказано подобрява жизнените ни функции. Разходката сред природата понижава нивото на кортизол.

Хормонът на стреса е опасен, но след изследване на учени от Мичиганския университет е доказано, че 20-30 мин сред природата подобряват показателите ни и реално понижават нивата на кортизол в организма.

Това се цитира в публикация на National Geographic, и все пак движението на чист въздух, умерената разходка имат значение и резултат, едва когато сме се откъснали от стреса, далеч от технологии, телефони, и четене.

20 минути движение, тишина и природа са нашето хапче против стреса. Освен думи, това са и реални резултати в лицето на доброволци. Като тези, които спазили инструкциите и се откъснали от градския шум и натоварване дори за по-малко от час на ден, били с по-добри показатели от останалите доброволци.

Учените, които стоят зад това научно изследване за по-пълноценен живот се надяват резултатите от опитите да допринесат за цялостна терапия бореща стреса. Така както правилното хранене, средата на живот има решаващо значение, ето защо в много квартали с повече растителност са изследвани жителите е забелязано, че по-рядко страдат от сърдечно съдови заболявания.

Страни като Япония дори отиват по-далеч и създават отделно звено – Горската медицина, която се занимава с тематични научни изследвания за подобряване качеството на живот на жителите.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар